Witam.
Chciałbym zapytać szanownych Forumowiczów czy istnieje możliwość dodania do kitu AVT 5140 obsługi transmisji szeregowej. Chodzi mi o to abym mógł odbierać dane, które idą po RS'ie (prędkość 9600 b/s, bez kontroli transferu) i dodatkowo żebym miał możliwość, tak jak w oryginalnym projekcie zmiany stanów logicznych pozostałych portów. Oczywiście dane z RS'a będą przesyłane dalej do komputera.
Wiem, że jest możliwość użycia powyższego mikrokontrolera jako konwertera USB-RS oraz, że oprogramowanie jest klasy CDC i oparte na licencji GPL i domyślam się, że jest oparte o CDC-IO (o ile nie jest to to samo). Na tej stronie jest również opisane zastosowanie AtMega8 jako właśnie konwertera USB-RS (CDC-232).
Czy jest w ogóle możliwe uzyskanie czegoś takiego poprzez modyfikację oprogramowanie uC?
Czy nie uda mi się uzyskać i RS'a i dostępu do pozostałych portów?
Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAVT-5140
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy