Witam.
Jestem tutaj nowy, więc wypada się przywitac
Otóż po długich namysłach i rozważaniach postanowiłem zrobić swoją pierwszą konstrukcję lampową - wzmacniacz do gitary, dwukanałowy. Niestety mam kupę schematów i nie wiem teraz jak to wszystko razem do kupy zebrać.
Chciałbym zrobić wzmacniacz opraty na schemacie Orange Tiny Terror (schemat tutajL http://www.prowessamplifiers.com/schema ... error.html). Do tego chciałbym dołożyć drugi kanał - przedwzmacniacz z tej konstrukcji - http://www.trioda.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=13118.
Mam teraz pytanie - jako, że nie bardzo znam się na projektowaniu takich urządzeń czy mógłby mi ktoś pomóc złączyć te dwa urządzenia w całość?
Dodatkowo chciałbym dołożyć na sam koniec wspólną regulację głośności - aczkolwiek chciałbym, aby były to dwa regulatory - wybierne przełącznikiem - abym mogł szybko tym przełącznikiem zmienić głośność np. do solówki, a potem przełączyć się z powrotem na poprzednią głośność - czy wystraczy zwykły przełącznik DPDT?
Oraz czy dałoby się zrobić do tego footswitch? Tak, żeby jednym przyciskiem zmieniać kanał a drugim właśnie głośność?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Maciek.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNiewielki wzmacniacz lampowy - prośba.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Adam Tatuś, tomasz_jablonski, Moderatorzy
- piotrek534
- -
- Kontaktowanie:
Zdecydowałem się zrobić póki co sam kanał przesterowany - Soldano.
Jakiś czas później będę też robił kanał czysty - Fender na jednej ECC83
Zastanawia mnie tylko, czy ciężko jest zrobić przełączanie między tymi kanałami? - Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak połączyć potem te przedwzmacniacze z końcówką mocy, aby móc przełączać "ręcznie" kanały?
Jakiś czas później będę też robił kanał czysty - Fender na jednej ECC83
Zastanawia mnie tylko, czy ciężko jest zrobić przełączanie między tymi kanałami? - Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak połączyć potem te przedwzmacniacze z końcówką mocy, aby móc przełączać "ręcznie" kanały?