Witam!
Mam problem z wyżej wymienionym kitem AVT. Jest to alarm z funkcją dzwonienia do właściciela i zdalnego sterowania alarmem przez telefon. Problem polega na tym, że podczas próby połączenia z wprowadzonym numerem tel., słyszę w telefonie stacjonarnym "wybrany numer jest za krótki". Jednak sterowanie alarmem poprzez dtmf działa jak należy, jedynie funkcja dzwonienia nie działa.
Załączam dokumentacje kitu 2747: http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/AVT2747.pdf
Proszę o pomoc, gdyż nigdzie nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKit avt 2747- problem z dzwonieniem.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Re: Kit avt 2747- problem z dzwonieniem.
Witam!
Jako, że do dzisiaj problemu nie rozwiązałem odświeżam temat.
Jako, że do dzisiaj problemu nie rozwiązałem odświeżam temat.
- Tomasz Gumny
- -
Re: Kit avt 2747- problem z dzwonieniem.
Czy cyfry wybierane są impulsowo (przekaźnikiem) czy tonowo (PB3-C10)? Niezależnie od tego powinieneś sprawdzić liczbę wybieranych cyfr. W tym celu podepnij się jakąś słuchawką przez kondensator do linii telefonicznej (tylko na czas wybierania, bo dzwonienie może ją uszkodzić!), nagraj na komputerze sygnalizację wybierczą i sprawdź:
czy pierwsza cyfra pojawia się po sygnale zgłoszenia centrali;
ile jest cyfr, jaka jest przerwa między nimi oraz jak długo trwają (dla DTMF) lub stosunek czasu przerwy do zwarcie (dla sygnalizacji dekadowej).