Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Kit 2809 - sterowanie przez telefon

Wosiekpl
-
-
Kit 2809 - sterowanie przez telefon

Postautor: Wosiekpl » 5 sty 2011, o 11:19

Witam

Pisze ten list poniewaz mam watpliwosci z zakupem tego kitu tj sterownika przez telefon AVT 2809B. Chce go zastosowac do zalaczania ogrzewania w domu. W sklepie ktory wspolpracuje z korporacja AVT sprzedawca powiedzial ze przestal sprzedawac kity gdyz wiekszosc nie dzialala i mial ponad 60% zwrotow. Dlatego tez przed zamowieniem w AVT postanowilem zwrocic sie do urzytkownikow tego kitu o opinie. Czy dziala poprawnie , czy nie sprawia klopotow z uruchomieniem i czy warto go kupic. Moze jest inny kit ktory dziala tak samo bez problemow ( np 061-K Nowy elektronik ) ?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Statyk
-
-

Postautor: Statyk » 5 sty 2011, o 21:39

A dlaczego nie masz własnego zdania na temat produktów AVT, tylko podpierasz się opiniami ludzi którzy nie mają z elektroniką nic wspólnego? - Bo przecież sprzedawca jest bardziej handlowcem niż fachowcem. Wciskanie kitów na temat kitów ma swoje drugie dno. Tym dnem jest coraz większa ignorancja i lenistwo osób podających się za elektroników. Takim właśnie "elektronikom" nie działają nawet multiwibratory astabilne zbudowane na dwóch tranzystorach.
Jeśli masz trochę wiedzy, to uruchomienie jakiegokolwiek układu elektronicznego nie będzie dla Ciebie problemem. Nawet w sytuacji gdzie wkradnie się błąd projektanta, albo producenta. Wytrawne oko wychwyci i zdemaskuje takie kwiatki.

Nie pozwól więc na to by inni byli autorami Twojej opinii. To uwłacza inteligencji.

Wosiekpl
-
-

Postautor: Wosiekpl » 7 sty 2011, o 11:48

Witam

Dzieki za odpowiedz , co prawda nie wiele w niej odpowiedzi na temat dzialania tego kitu. Ja nie jestem elektronikiem wiec nie bede wnikal w zasadze dzialania jakiego kolwiek zestawu. Jestem raczej konsumentem ktory poszukuje okreslonego urzadzenia , ktore jest sprawdzone i nie sprawia klopotu w uruchomieniu. Nie chodzi mi o to aby wydac pieniadze ( w tym przypadku maja mniejsze znaczenie ) na zakup ukladu ktory pozniej nie bedzie dzialal. Wracajac do opini sprzedawcy to chyba w jego interesie lezy aby sprzedac jak najwiecej , jesli jednak to co sprzedaje nie daje sie uruchomic przez amatorow ( nie koniecznie elektronikow z doswiadczeniem ) to trudno sie dziwic ze ma zwroty. W koncu wydaje mi sie ze owe kity sa robione z mysla o nie doswiadczonych ( choc nie tylko ) osobach ktore , jesli wydaja pieniadze oczekuja sprawnwgo ukladu. Bo chyba nie chodzi o to ze, kiedy kupujac nowy samochod w salonie jesli odpali to nim wyjade a jak nie to najpierw musze go naprawiac abym pozniej mogl nim jezdzic.
Nie bede sie wiecej rozpisywal i odbiegal od tematu tego postu. Owszem wszystkie uwagi sa na miejscu i sa pouczajace ale prosze o konkretne odpowiedzi na moje zapytanie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomasz Gumny
-
-

Postautor: Tomasz Gumny » 7 sty 2011, o 13:15

[...]nie jestem elektronikiem wiec nie bede wnikal w zasadze dzialania jakiego kolwiek zestawu. Jestem raczej konsumentem ktory poszukuje okreslonego urzadzenia
To lepiej kup zestaw w wersji C - zmontowany i uruchomiony.

Wosiekpl
-
-

Postautor: Wosiekpl » 7 sty 2011, o 13:41

Witam

Masz racje , nie ma po co komplikowac sobie zycie. Mysle ze to bedzie najlepsze wyjscie. Jedynie w dalszym ciagu nikt mi nie odpowiedzial czy dziala poprawnie. Byc moze zaden z uzytkownikow forum takiego kitu nie kupil wiec mysle ze nie ma co wiecej ciagnac ten temat.
Pozostaje mi jedynie kupic ten zestaw i probowac samemu. Jesli bedzie dzialal to fantastycznie , jesli nie to albo bede szukal pomocy na forum albo kit pojdzie do zwrotu.

Pozdrawiam

Wróć do „Kity AVT”