Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWzmacniacz na TDA1562Q
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Witam wszystkich czy może ktoś z was koledzy budował wzmacniacz samochodowy na kostce TDA1562 .Bo ja zrobiłem to cudo i chciałbym popisac na jego temat jak udoskonalić itp.
Ja z troche prostrzego korzystałem i kondensatory były tam 4700.Mie to interesuje ta końcówka stat pin16 podobno jest to wejście a zarazem wyjście ale co one robi to nie wjem do końca i dlaczego jak moc wyjściowa osiąga jakieś 25W to zapala się dioda diagnostyczna na twojm schemacie jej nie ma a powinna być podłączona do pin8.
Dodano po namyśle:
A tu jest link do schematu z kturego korzystałem.
www.elektroda.pl/info/tda1562.gif
Edit Pajączek:
Jak masz coś do dodania, to staraj się edytować posty, zamiast pisać kolejne.
Poza tym sugerował bym skorzystanie z przeglądarki z zainstalowanym słownikiem, bo aż roi się błędów.
Dodano po namyśle:
A tu jest link do schematu z kturego korzystałem.
www.elektroda.pl/info/tda1562.gif
Edit Pajączek:
Jak masz coś do dodania, to staraj się edytować posty, zamiast pisać kolejne.
Poza tym sugerował bym skorzystanie z przeglądarki z zainstalowanym słownikiem, bo aż roi się błędów.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, o 01:03 przez wacha, łącznie zmieniany 1 raz.
Układzik ma dzajałać jako wzmacniacz do głośnika niskotonowego filterek jóż mam dolnoprzepustowy.A i jest jeszcze jedna sprawa po zamontowaniu wzmacniacza w samochodzie było słychać gwizd w głośniku przy dodawaniu gazu i trzaski jak radyjko odczytywało płyte wstawiłem w obwód zasilania dławiczek i gwizd zniknął ale te trzaski nadal są dodam że zasilanie wzmacniacza nie jest pociągnięte prosto z akumulatora tylko z instalacji.Poradzicie mi coś w tej sprawje?