Postanowiłem zbudować ten projekt ale mam taki problem po zaprogramowaniu procka na wyświetlaczu pokazuje się tylko logo T-mixer i nic więcej się nie dzieje, czego to może być przyczyna?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięT-mixer avt5208 Proszę o pomoc
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Witam.
Postanowiłem zbudować ten projekt ale mam taki problem po zaprogramowaniu procka na wyświetlaczu pokazuje się tylko logo T-mixer i nic więcej się nie dzieje, czego to może być przyczyna?
Bardo proszę o jakieś sugestie.
Witam,
Skoro nie "idzie" dale to znaczy, iż prawdopodobnie nie ma odpowiedzi ze strony układów TDA7418 po magistrali I2C. Możliwe błędy to:
- uszkodzony lub bez zasilania lub źle włożony układ multipleksera CD4052,
- jw. tylko dotyczy TDA7418 (ew. nie maja zasilania)
- źle ustawione Fusebity- mało prawdopodobne
Generalnie, po ekranie startowym, aplikacja wysyła wszystkie ustawienia do układów TDA7418 czekając na ich odpowiedź - korzysta z interfejsu TWI. Jeśli odpowiedzi nie ma to j.w. - stoi i czeka... robertw
Skoro nie "idzie" dale to znaczy, iż prawdopodobnie nie ma odpowiedzi ze strony układów TDA7418 po magistrali I2C. Możliwe błędy to:
- uszkodzony lub bez zasilania lub źle włożony układ multipleksera CD4052,
- jw. tylko dotyczy TDA7418 (ew. nie maja zasilania)
- źle ustawione Fusebity- mało prawdopodobne
Generalnie, po ekranie startowym, aplikacja wysyła wszystkie ustawienia do układów TDA7418 czekając na ich odpowiedź - korzysta z interfejsu TWI. Jeśli odpowiedzi nie ma to j.w. - stoi i czeka... robertw