Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

monitor LG Flatron 775ft popsuty

Chewbacca
-
-
monitor LG Flatron 775ft popsuty

Postautor: Chewbacca » 22 lip 2009, o 13:19

Cześć zepsuł mi się monitor LG Flatron 775ft mam dwa takie same , Jeden mój drugi dostałem za darmo od kuzynki jak jej się zepsuł to nie wiele myśląc kupiła nowy a popsuty dała mi więc wziąłem z myślą że się kiedyś przyda i chyba nadeszła ta chwila , Chciałbym się pobawić morze dałbym sobie rade
, Mój jeszcze trochę działa . w moim padł obraz wszystko jest bardzo ciemne szare paczy się na niego jak przez noktowizor ciemno zielony obraz bardzo nie wyraźny źle się paczy , na czytanie witryn starcza ale kolorowe zdjęcia obrazy beznadzieja szare bez barw , Rozjaśnianie nie wiele pomaga bo inne korory zmieniają się a i tak ciemno .
. Monitor 2 kuzynki nie działa całkiem gdy się go podłączy to święci żółta dioda na przemian z czerwoną i około 45s słychać pstryk jakby chciał się włączyć a nie potrafił , Co mogło się w nich popsuć , Dałbym sobie rade sam czy trzeba do serwisu ,Chciałbym spróbować , No chyba że naprawa nie opłacalna?.

changeman
-
-

Postautor: changeman » 1 sie 2009, o 19:26

Ja mam flatrona T710BH i kiedyś to samo mi się zrobiło ale był na gwarancji i sam wiesz co z nim zrobiłem. W karcie gwarancyjnej napisali wymiane jakiegoś podzespołu. Po okresie gwarancji znów wystopiła ta usterka i wtedy to wkroczyłem do akcji z lutownicą. Przyczyną były zimne luty na płytce na kineskopie, działa do dziś. Nawet nie wylutowywałem wszystkich części jedynie rozgrzałem co po niektóre złączenia.

mam nadzieję że zdążyłem z odpowiedzią :607:

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”