Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Jak uzyskac wejscie cyfrowe w wiezy

freedom59
-
-
Jak uzyskac wejscie cyfrowe w wiezy

Postautor: freedom59 » 4 cze 2009, o 21:08

Witam. Jestem amatorem jeżeli chodzi o elektronikę. Pytanie moje brzmi: Czy i jak możne jest uzyskać wejście cyfrowe w zwyczajnej wieży audio (chodzi mi np. o podłączenie gniazda coxial badz optical do taśmy od cd badz kasety). Mam w kompie karte SB x-tream z wyjsciem optycznym / coaxial i chciałbym przekazać sygnał cyfrowy do wieży która posiada złącze optical ale out (wyście). Z góry dziękuje i przepraszam za błędy :609: :609: :609:

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 4 cze 2009, o 22:21

Jestem amatorem jeżeli chodzi o elektronikę.
Zapomnij.

Awatar użytkownika
Pi-Vo
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Pi-Vo » 5 cze 2009, o 07:52

Jeśli czytasz EP to dawniej i ostatni było sporo projektów przetworników cyfrowo - analogowych bardzo dobrej jakości z wejściami coaxial i toslink. Co prawda nie dla laika ale kupując kompletny, zmontowany kit to przy małej pomocy nawet laik może dałby radę? Na początek przeszukaj zawartość EP, był nawet w tym roku jakiś dobry projekt. Przeczytaj artykuł i napisz co zrozumiałeś.

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 5 cze 2009, o 13:03

przeszukaj zawartość EP, był nawet w tym roku jakiś dobry projekt.
Jest nawet w aktualnym numerze. Nie zmienia to jednak faktu, że aby zintegrować z istniejącym sprzętem, trzeba mieć jednak trochę doświadczenia.
Może trochę za ostro pierwotnie napisałem, nie chcę zniechęcać do prób. To powinno mieć raczej wydźwięk: sporo przed tobą, zanim zrobisz taki myk.

freedom59
-
-

Postautor: freedom59 » 9 cze 2009, o 08:52

Dziekuje za podpowiedzi ale mowiec ze jestem elektronikiem mialem na mysli ze muiem poslugiwac sie lutienica i wim do czego sluzy kalafonia. A powieccie ile kosztuje taki zestaw ?

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”