Witam, koleżanka poprosiła mnie o zainstalowanie Visty na jej notebooku HP 530. Posiada ona angielską wersję jezykową i ja mam jej załatwić polską Spróbuję programem VISTALIZATOR, ale jak to nie przyniesie efektu to zabiorę się za instalowanie Visty. Wielokrotnie instalowałem XPka, ale Visty jeszcze ani razu i nie chce żeby po mojej wizycie musiała ganiać do informatyka
Martwi mnie najbardziej partycja HP RECOVERY. Czy instalacja Visty na lapku z taką partycją nie różni się niczym od normalnej instalacji na komputerze bez taj partycji?
Pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKilka pytań o Viste i dysk HP RECOVERY
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Partycja HP Recovery, czy PQSERVICE (ACER) czy jakies FSC Recovery... to są wszystko wynalazki i wymysły automagicznych instalek producenta. Są z tego określone korzyści (np. możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych systemu), jednak jeśli się godziny na ich brak to można spokojnie zainstalować system jak na każdym innym komputerze, choćby tworząc tylko 1 partycję wielkości całego dysku (tylko trochę to niefunkcjonalne by było).
Być może ktoś widzi w tym inne cele, ja osobiście zwykle wywalam tą "dodatkową funkcjonalność".
Być może ktoś widzi w tym inne cele, ja osobiście zwykle wywalam tą "dodatkową funkcjonalność".
- Darlington
- -
Nawiązując do tematu.
Mam dla wszystkich (większości?? ) złą wiadomość...
Od lipca producenci wielkoseryjni nie mogą już kupować w MS licencji na XP. Sprzedaż całkowicie zostanie wstrzymana z dniem 1 lutego 2009 (dystrybutorzy będą jedynie wyprzedawać zapasy).
Ot taki uboczny efekt obecności na szkoleniu Intel/MS.
Mam dla wszystkich (większości?? ) złą wiadomość...
Od lipca producenci wielkoseryjni nie mogą już kupować w MS licencji na XP. Sprzedaż całkowicie zostanie wstrzymana z dniem 1 lutego 2009 (dystrybutorzy będą jedynie wyprzedawać zapasy).
Ot taki uboczny efekt obecności na szkoleniu Intel/MS.
- krzysiek3300
- -
Jak już to "zalegalizować"."Witam" mam Pytanie jak mogę zlegalizować darmowo Windows xp Professional
Darmowo to możesz sobie zainstalować np. Linuxa albo bete Windowsa 7 (ANG)
Windowsa XP możesz kupić sobie w sklepie lub np. na allegro
P.S. Nie pytaj na tym forum o cracki, seriale itp. bo jak wiadomo będą ostrzeżenia a jak nie pomoże BAN.