Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNaprawa płytki z elektronika kotła Saunier Duval Thematek
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Szukam elektronika który naprawi Płytkę z elektroniką (nie wiem jaka jest fachowa nazwa) do dwufunkcyjnego kotła CO z zamkniętą komorą spalania firmy Saunier Duval kocioł ma nazwę THEMATEK. Serwisant którego wezwałem kiedy kocioł przestał działać wymienił płytkę na nową która kosztowała 850 zł a starą mi zostawił. Może dałoby się ją naprawić. Nadmienię jeszcze że ta stara płytka wygląda jak nowa, nie ma żadnych oznak jakiegoś przegrzania. Może szkoda jej wyrzucać skoro to takie drogie. Pozdrawiam wszystkich!
Ostatnio zmieniony 11 sty 2009, o 21:14 przez haber, łącznie zmieniany 8 razy.
Re: Naprawa płytki z elektronika kotła Saunier Duval Themate
Tak po opisie ciężko coś stwierdzić... Może zrób zdjęcie tej płytki i podeślij tutaj na forum. Zobaczymy z czego to się chociaż składa.Szukam elektronika który naprawi Płytkę z elektroniką (nie wiem jaka jest fachowa nazwa) do dwufunkcyjnego kotła CO z zamkniętą komorą spalania firmy Saunier Duval kocioł ma nazwę THEMATEK. Serwisant którego wezwałem kiedy kocioł przestał działać wymienił płytkę na nową która kosztowała 850 zł a starą mai zostawił. Może dałoby się ją naprawić. Nadmienię jeszcze że ta stara płytka wygląda jak nowa, nie ma żadnych oznak jakiegoś przegrzania. Może szkoda jej wyrzucać skoro to takie drogie. Pozdrawiam wszystkich!
"Niespecjalnie to (naprawę) widzę". Poza ewentualnie, pasjonatem (z serwisu) z dużą ilością czasu i dostępem przynajmniej do podstawowej dokumentacji pieca i płytki. Elementem sterującym jest procesor MITSUBISHI (M37481M8...), praktycznie nieznany na naszym rynku, i jak łatwo się domyślić z wgranym oprogramowaniem "dedykowanym do tego wyrobu (pieca)".
Więc jeżeli "poszedł" procesor to koniec. Jeżeli natomiast coś innego, to jakaś szansa by była, ale bez ogromnego szczęścia mogłoby to pochłonąć wiele czasu, a i tak efekt niepewny - nie ma możliwości przetestowania.
Tak więc myślę że sprawa nieopłacalna.
Więc jeżeli "poszedł" procesor to koniec. Jeżeli natomiast coś innego, to jakaś szansa by była, ale bez ogromnego szczęścia mogłoby to pochłonąć wiele czasu, a i tak efekt niepewny - nie ma możliwości przetestowania.
Tak więc myślę że sprawa nieopłacalna.