Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Pomoc w wybraniu comba gitarowego

lookash06
-
-
Pomoc w wybraniu comba gitarowego

Postautor: lookash06 » 7 sty 2009, o 15:12

Witam!

Ostatnio spalił mi się wzmacniacz gitarowy i planuje kupno nowego. Niestety nie mam zbyt wiele kasy do wydania. Na allegro znalazłem bardzo tanie combo:

Combo Gitarowe Eltron 200 W

Podobno wzmacniacz jest po przebudowie, co o nim myślicie ? na pewno wyciągnie jakąś konkretna moc ? Bo nie wydaje mi się żeby grało na 200 W :611: , i czy zamontowany w nim głośnik jest dobrej jakości ? W tych tematach jestem kompletnym laikiem wiec pytam expertów :610: ...przygodę z gitara zacząłem niedawno wiec nie potrzebuje od razu jakiegoś Marshalla.

Znalazłem tez combo firmy Sounder 60W, ale mam złe doświadczenia z tą firma

:607:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 8 sty 2009, o 11:03

Witam. Sounder'a to sobie faktycznie odpuść...

Co do tego wzmacniacza Eltron to w sumie nic nie można stwierdzić, bo to typowa przeróbka i trzeba by posłuchać jak to gra - ale chyba nie ma możliwości przed zakupem.
Głośnik ma dobry, ale jest to raczej głośnik do basu a nie do gitary - przynajmniej nie jest to typowy gitarowy głośnik który można polecić.

Ile możesz przeznaczyć na nowy piecyk? jaka moc Ciebie interesuje? i czy ma to być sam clean czy może clean/crunch?
Może napisz co masz zamiar na nim grać.

A może ten uszkodzony da się naprawić?

Wróć do „Live sound, gitara, nagłośnienie, światło, instalacje”