Czy ktoś mógłby mnie nakierować, skąd mógłbym pobrać sterowniki do tego kitu? w download EP nie ma.
Pozdrawiam.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAVT5140 - skąd wziąść program i sterowniki?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
-
- -
-
- -
A ja nie mogę się doczekać tych sterowników, bo mam układ zrobiony, tylko te sterowniki. Gdzieś je pobierałem, ale nie pamiętam gdzie i teraz nie mogę znaleźć.
EDIT:
Mam sterowniki, które działają, tylko, ze nie mogę się doprosić programu .exe do sterowania tym. Już szlak mnie trafia.
Sterowniki z załączniku.
EDIT:
Mam sterowniki, które działają, tylko, ze nie mogę się doprosić programu .exe do sterowania tym. Już szlak mnie trafia.
Sterowniki z załączniku.
- Załączniki
-
- avt5140.ZIP
- USB -> IO
- (154.32KiB)Pobrany 401 razy
To w końcu kto jest autorem tego pomysłu układowego Pan Wiązania czy Pan Osamu Tamura, bo z artykułu wynikało, że ten pierwszy a z załączników wnika, że drugi (plus osoby piszące oprogramowanie) ?
A co do układu, to jak go zmodyfikować, by procesor działał przy 5V a łącze USB przy wymaganych 3.3V ?
Widziałem rozwiązania z diodami Zenera ale one mają spore pojemności, a poza tym jednak w zakresie ograniczania pobierają spory prąd (5-3.3)/68=25mA. Może białe lub niebieskie diody świecące były by lepsze (działają w kierunku przewodzenia) ?
Jak bardzo można by zwiększyć te rezystory 68 Ω, by układ działał poprawnie (na kablu 1.5m) a prąd byłby ograniczony ?
A co do układu, to jak go zmodyfikować, by procesor działał przy 5V a łącze USB przy wymaganych 3.3V ?
Widziałem rozwiązania z diodami Zenera ale one mają spore pojemności, a poza tym jednak w zakresie ograniczania pobierają spory prąd (5-3.3)/68=25mA. Może białe lub niebieskie diody świecące były by lepsze (działają w kierunku przewodzenia) ?
Jak bardzo można by zwiększyć te rezystory 68 Ω, by układ działał poprawnie (na kablu 1.5m) a prąd byłby ograniczony ?