Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z SONY
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Witam mam pytanie do fachowca co moze być przyczyną Nagłego wyłączenia sie telewizora i po chwili ponownie sie sam włącza do tego przed wyłączeniem mocno charczy prosze o podpowiedz czy za to moze byc odpowiedzialny tzw (pozystor)???
Z takiego opisu usterki można wróżyć...
Może coś się przegrzewa? Może brak styku? (zimny lut) to często zdarza się w "wiekowych" TV.
Jak mamy Ci pomoc jeśli Ty zupełnie nic nie sprawdziłeś, nie pomierzyłeś, nie przejrzałeś idt.?
To chyba nie pozystor, on chwilowo załącza pętlę rozmagnesowującą kineskop - wiadomo w jakim celu, więc usterki szukałbym gdzie indziej.
Ale jak pisałem.. nic nie wiadomo o można się tylko domyślać.
Może coś się przegrzewa? Może brak styku? (zimny lut) to często zdarza się w "wiekowych" TV.
Jak mamy Ci pomoc jeśli Ty zupełnie nic nie sprawdziłeś, nie pomierzyłeś, nie przejrzałeś idt.?
To chyba nie pozystor, on chwilowo załącza pętlę rozmagnesowującą kineskop - wiadomo w jakim celu, więc usterki szukałbym gdzie indziej.
Ale jak pisałem.. nic nie wiadomo o można się tylko domyślać.
Nie podałeś typu (nazwy) telewizora, ani typu chassis (ważne). Od "niepamiętnych czasów" notuję na schemacie ideowym każdą usterkę, z zaznaczeniem uszkodzonego elementu, oraz opisem towarzyszących objawów, i większość napraw sprowadza się do poczytania tego, co nabazgrane na schemacie.
Jeżeli będzie typ telewizora i typ chassis, może znajdzie się coś konkretnego.
Jeżeli będzie typ telewizora i typ chassis, może znajdzie się coś konkretnego.