Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Potrzebuje pomocy w przerobieniu schematu

snajper
-
-
Kontaktowanie:
Potrzebuje pomocy w przerobieniu schematu

Postautor: snajper » 24 paź 2008, o 15:45

Witam wszystkich
Mam problem z przerobieniem schematu skalar 5.2 z wersji z elementami smd na wersje z elementami przewlekanymi.
Udało mi się uruchomić schemat i dokonać niewielkich przeróbek ale jest on dosyć trudny i nie mogę samodzielnie go zrobić jeśli ktoś by miał chwile to proszę o pomoc
Dodatkowym utrudnieniem jest to że do tej pory projektowałem w programie KiCAD a ten schemat mam w eagle 4.11 a to jest program którego kompletnie nie znam.
w załączniku dodaje schemat który musze zrobić w wersji z elementami przewlekanymi
Załączniki
SKALAR_52pH.rar
wszystkie pliki sterownika
(1.13MiB)Pobrany 150 razy

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 24 paź 2008, o 17:11

W eagle w oknie board (edytor płytki) prawym myszy na elemencie->replace->wybrać z listy nową wersję obudowy. Jeśli element miał już wytyczone ścieżki (kolor czerwony/niebieski - a nie tylko były one połączone jako net - żółte linie) to najpierw powinieneś spruć stare ścieżki. W tym celu wybierz z menu (lub na pasku ikon) opcję Ripup i zaznaczaj kolejne ścieżki. Później na nowo wytyczenie ścieżek, czy to ręcznie czy autorouterem.

snajper
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: snajper » 24 paź 2008, o 18:44

próbuje już z godzine i ciągle mi jakieś błedy wywala nie moge dodać ani nawet pzresunąć elementów zamieszczonych na schemacie
może to być wina że mam wersję demo??

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 24 paź 2008, o 19:26

Może, a nawet na pewno jest, jeśli Twoja płytka przekracza wymiarami 80x100mm albo ma więcej niż 2 warstwy (albo też pochodzi ze spiraconej wersji Eagle).

snajper
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: snajper » 24 paź 2008, o 19:45

heh no to ja sie poddaje nie dokoncze tego

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”