Witam wszystkich
Mam problem z przerobieniem schematu skalar 5.2 z wersji z elementami smd na wersje z elementami przewlekanymi.
Udało mi się uruchomić schemat i dokonać niewielkich przeróbek ale jest on dosyć trudny i nie mogę samodzielnie go zrobić jeśli ktoś by miał chwile to proszę o pomoc
Dodatkowym utrudnieniem jest to że do tej pory projektowałem w programie KiCAD a ten schemat mam w eagle 4.11 a to jest program którego kompletnie nie znam.
w załączniku dodaje schemat który musze zrobić w wersji z elementami przewlekanymi
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPotrzebuje pomocy w przerobieniu schematu
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Załączniki
-
- SKALAR_52pH.rar
- wszystkie pliki sterownika
- (1.13MiB)Pobrany 150 razy
W eagle w oknie board (edytor płytki) prawym myszy na elemencie->replace->wybrać z listy nową wersję obudowy. Jeśli element miał już wytyczone ścieżki (kolor czerwony/niebieski - a nie tylko były one połączone jako net - żółte linie) to najpierw powinieneś spruć stare ścieżki. W tym celu wybierz z menu (lub na pasku ikon) opcję Ripup i zaznaczaj kolejne ścieżki. Później na nowo wytyczenie ścieżek, czy to ręcznie czy autorouterem.