Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Problem z telefonem komórkowym.

Awatar użytkownika
Darlington
-
-
Problem z telefonem komórkowym.

Postautor: Darlington » 4 paź 2008, o 16:25

Witam.
Kupiłem telefon komórkowy Samsung L700 w mixplusie, robię na nim zdjęcia, które chciałbym przesłać na komputer, podłączam go do komputera za pomocą kabla USB i widzę tylko kartę pamięci, na której nie ma zdjęć (są one w wewnętrznej pamięci telefonu).
Sterowniki USB do telefonu mam zainstalowane z płyty producenta. System Win XP SP2.
Jak mogę przerzucić te zdjęcia na komputer? W salonie plusa powiedzieli mi, że po podłączeniu telefonu do komputera pojawią się nowe "dwie partycje": pamięć wewnętrzna telefonu i karta pamięci, ale mi się pojawia tylko karta pamięci, proszę o pomoc.

trryt
-
-

Postautor: trryt » 5 paź 2008, o 22:48

A jak przeglądasz zdjęcia w telefonie to nie ma opcji kopiowania pamięć wew <--> karta? Zwykle aparaty i komórki z aparatami maja taką opcję...

kubczyk
-
-

Postautor: kubczyk » 6 paź 2008, o 19:48

Sprawdz w opcjach telefonu polaczenie miedzy USB a PC. Tam powinno byc karta pamieci/pamiec wbudowana/wszystko. Wybierz opcję która Ci będzie odpowiadac najbardziej. Jezeli nadal sobie nie poradzisz skopjuj zdjecia na karte pamieci, a nastepnie wybierz z ustawien aparatu aby fotki i filmy wideo zapisywaly Ci się na karcie pamięci. Rada: polecam kupic czytnik kart pamięci do komputerów ( np. CZYTNIK KART PAMIECI ECS wewnetrzny)

Awatar użytkownika
Darlington
-
-

Postautor: Darlington » 10 paź 2008, o 21:01

Ok już sobie poradziłem, dzięki za pomoc.

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”