Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięUnitra WS 315
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Witam jestem tu nowy i mam mały problem drodzy koledzy.Podlanczylem sobie wzmacniacz UNITRA WS 315 kupilem kabel zeby podlaczyc go do kompa i jest maly problemik poniewaz ten wzmacniasz ma dwa wyjscia te dwa wyjscia zlikwidowalem podlaczylem na krutko pod kolumne i na jednym wyjsciu jest dzwiek a na drugim nie i na tym jednym wyjsciu są szumy.Rozmawialem z kolegą i są przypuszczenia ze kupiłem kabel monofoniczny.Czy jak zmienie kabel to bedzie tez dziwek z drugiego wyjscia?? I jak wypne kabel z kompa to są straszne szumy a jak odepne calkowicie to jest cisza.Bardzo prosze o jakies porady
-
- -
Czy wtyczkę masz "stereło" minijack? Jeśli tak - dotknij palcem na poszczególne pola wtyczki. Powinieneś słyszeć brum z obu kanałów. Jeśli tak nie jest - możesz to sprawdzić bezpośrednio na wejściu wzmacniacza. Jeśli będziesz słyszał przydźwięk z jednego i drugiego kanału - usterka tkwi w kablu. Jeśli jednak na samym wzmacniaczu nie będziesz miał brumu na jednym z kanałów - możesz mieć uszkodzony wzmacniacz.
Trochę namieszałem, ale sprawdź to po kolei. Do sprawdzania gniazdek wejściowych możesz użyć igły, spinacza, itp... Myślę że nie wsadzisz tego do gniazda 230V?
Trochę namieszałem, ale sprawdź to po kolei. Do sprawdzania gniazdek wejściowych możesz użyć igły, spinacza, itp... Myślę że nie wsadzisz tego do gniazda 230V?

-
- -
-
- -
-
- -
-
- -