Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWzmacniacz gitarowy, AVT-435
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, Moderatorzy
Witam! meffcio, to zależy, czego oczekujesz od swojego „pieca”. Brzmieniem nie powala, ale da się grać... Do domu albo podłączania multiefektu będzie OK. W sumie jak dla mnie układ nie jest dopracowany, a mnie się, szczerze mówiąc, nie chciało z nim dalej bawić, po złożeniu i jako takim uruchomieniu :) Najlepiej powiedz nam, w jakim konkretnie celu chcesz zbudować wzmacniacz gitarowy ;-)
Pozdrawiam,
Piotr.
Pozdrawiam,
Piotr.
Hmm, już wykombinowałem metodę na odnowę mojego pieca, ale mimo wszystko wciąż interesuje mnie zbudowanie i tej konstrukcji. Ale potrzebuję pewnych objaśnień.
Swego czasu sporo błędów nt. tego kitu było wspomnianych na forum. Może komuś natknęły się jeszcze jakieś?
No i co oznaczają poszczególne oznaczenia (masło maślane ) przy kostkach zaciskowych? Header 2 to wyjście na głośnik, tak? A Header 3 - napięcie z trafa? Line/dry to wyjście bezpośrednio z preampa, tak? Phonejack to wejście do preampa, tak? RTN i SND - pętla efektów? SYM - wyjście z symulatorem kolumny głośnikowej?
Z góry dzięki.
Swego czasu sporo błędów nt. tego kitu było wspomnianych na forum. Może komuś natknęły się jeszcze jakieś?
No i co oznaczają poszczególne oznaczenia (masło maślane ) przy kostkach zaciskowych? Header 2 to wyjście na głośnik, tak? A Header 3 - napięcie z trafa? Line/dry to wyjście bezpośrednio z preampa, tak? Phonejack to wejście do preampa, tak? RTN i SND - pętla efektów? SYM - wyjście z symulatorem kolumny głośnikowej?
Z góry dzięki.
A piec masz własnej roboty? I jaką muzykę najczęściej grasz?Ja chcę kupić Legend V12 i jest to dobry głośnik który mogę polecić.
Aktualnie gram też na Celestion G12 też fajnie brzmi na nim gitara.
Hmm, ten V12 niezły jest, tylko czy nadaje się on do "łojenia"? Tzn. cięższych odmian, chociaż przydałoby się, żeby na czystym też można na nim pograć i żeby to brzmiało.
W sumie dyskusja wychodzi poza główny temat, ale pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie.A piec masz własnej roboty? I jaką muzykę najczęściej grasz?Ja chcę kupić Legend V12 i jest to dobry głośnik który mogę polecić.
Aktualnie gram też na Celestion G12 też fajnie brzmi na nim gitara.
Hmm, ten V12 niezły jest, tylko czy nadaje się on do "łojenia"? Tzn. cięższych odmian, chociaż przydałoby się, żeby na czystym też można na nim pograć i żeby to brzmiało.
Aktualnie gram na H&K Attax80 (starsza wersja) Jak dla mnie to ten tranzystor brzmi całkiem przyjemnie - nawet fajny ma przester.
Co do wzmacniacza to już w sumie skończyłem swój, tylko pozostał głośnik, dobra i ładna solidna obudowa co wcale nie jest takie łatwe w praktyce do zrobienia.
Ten wzmacniacz to jakieś 35-40W kanał czysty.
Dodam zdjęcie z pierwszych próba żarzenia, na razie aktualnych zdjęć nie mam.