Hmmm... Mam pytanie... Buduję piec w ciągu dalszym i chciałbym się zapytać, czy można efekt (w moim przypadku fuzz) umieścić pomiędzy przedwzmacniaczem, a końcówką mocy (trzoszkę byłoby mi łatwiej ) zamiast na samym początku, pomiędzy przedwzmacniaczema gitarą? Proszę o pomoc, z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPotrzebna pomoc po raz kolejny ;)
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Adam Tatuś, tomasz_jablonski, Moderatorzy
Re: Potrzebna pomoc po raz kolejny ;)
Można. To wtedy chyba będzie działać coś jak przester wpięty w pętlę efektów.Hmmm... Mam pytanie... Buduję piec w ciągu dalszym i chciałbym się zapytać, czy można efekt (w moim przypadku fuzz) umieścić pomiędzy przedwzmacniaczem, a końcówką mocy (trzoszkę byłoby mi łatwiej ;) ) zamiast na samym początku, pomiędzy przedwzmacniaczema gitarą? Proszę o pomoc, z góry dzięki.
Pozdrawiam. ;)
A w czym problem czy tu czy tu? To tylko przewody do pociągnięcia.
Re: Potrzebna pomoc po raz kolejny ;)
Można fortepian postawić na suficie ale będzie to wyglądało tak samo jak będzie brzmiało włączenie w pętlę przesteru.Kolejność łączenia efektów należy do żelaznych zasad które decydują o brzmieniu.Przester, z zasady jest preampem o bardzo dużym wzmocnieniu, jaki sens ma włączanie go za preampem?A regulacja barwy za przesterem?Wtedy wyjdzie przed, wzmocnienie preampa zostanie pomnożone przez wzmocnienie przesteru, gain wzrośnie do karykaturalnego poziomu nie mówiąć o szumach.Wyjdzie kakofonia.Pętla z zasady służy do włączenia efektów typu modulacyjnego jak chorus, flanger, tremolo itp. a także pogłosowego jak delay, reverb.Pitch shifter, harmonizer również w pętlę.Można też włączać korektory barwy w celu poszerzenia palety barw wzmacniacza.Poza tym bramki szumów, ekspander itp.Nigdy przestery, kompresory tylko dla efektów specjalnych.Można. To wtedy chyba będzie działać coś jak przester wpięty w pętlę efektów.Hmmm... Mam pytanie... Buduję piec w ciągu dalszym i chciałbym się zapytać, czy można efekt (w moim przypadku fuzz) umieścić pomiędzy przedwzmacniaczem, a końcówką mocy (trzoszkę byłoby mi łatwiej ) zamiast na samym początku, pomiędzy przedwzmacniaczema gitarą? Proszę o pomoc, z góry dzięki.
Pozdrawiam.
A w czym problem czy tu czy tu? To tylko przewody do pociągnięcia.