Witam!
Mam problem z zlutowaniem wyjsciowek do jacka z układem. mam na schemacie narysowaną wyjsciówkę z trzema kabelkami, zaś drugąz dwoma. Nie wiem gdzie który podlutować. Gdyby mnie ktoś oświecił....
z góry dzięki
pozdrawiam
KP;)
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZlutowanie wyjsciówki
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
zgadza się, jedno jest mono drugie stereo. Jeden ma złote wejscie (nie wiem jak to nazwać, ta blaszka do dolutowania). Mam trochęza swoje, bo wydaje mi się, że za trudną zabawkę wziąłem na początek. Za pomoc byłbym dalece wdzięczny.
Strona ze Schematem
pozdrawiam
KP;)
Strona ze Schematem
pozdrawiam
KP;)
-
- -
- Kontaktowanie:
Więc mase podłączasz do obudowy tego gniazda, a przewody "sygnałowe" tak jak masz pokazane na schemacie, z gniazdem mono nie powinno być problemu, a jak gniazdo stereo polutujesz na odwrót to poprostu zmienisz pozycjami te dwa przewody sygnałowe i będzie po problemie.
Sorry, ale inaczej nie potrafie tego wytłumaczyć, może ktoś inny jeszcze jakoś lepiej to opisze ;]
Pozdrawiam
Sorry, ale inaczej nie potrafie tego wytłumaczyć, może ktoś inny jeszcze jakoś lepiej to opisze ;]
Pozdrawiam
-
- -
- Kontaktowanie: