Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Książka dla początkującego

KP
-
-
Kontaktowanie:
Książka dla początkującego

Postautor: KP » 30 paź 2007, o 16:47

Witam!
Mój pierwszy post, mimo że forum od jakiegoś czasu czytam i odwiedzam. Bardzo pomocne!
Mam prośbę jakich pewnie były dziesiątki, ale pomęcze Was raz jeszcze i zadam pytanko. Zaczynam budować efekty gitarowe, na razie zacząłem overdrive, elementy skompletowałem tylko muszę lutownicę wygrzebać. Miałem szczęście gdyz trafiłem na dokładny opis, więc wiem w miarę co i jak zrobić.
Jednakże w sieci jest dużo fajnych schematów efektów i pieców, których ja niestety nie rozumiem. Stąd zwracam się do forumowiczów szanownych i obeznanych z prośbą o polecenie jakiejś książki dla zupełnego laika, która pozwoliłaby mi wejść nieco w świat płytek drukowanych, rezystorów, kondensatorów lamp i innych tam takich :D . Parę tematów już czytałem, zainteresowałęm się "Układami Analogowymi", jeżeli uważacie, że są dobre to je na allegro kupię. Jednakże posiadaczy tej książki proszę o informację, czy zawiera ona informacje na temat elementów używanych w efektach czy piecach, gdyż jeżeli nie-to poproszę coś innego.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
KP

Awatar użytkownika
Darlington
-
-

Postautor: Darlington » 19 lis 2007, o 23:49

polecam ksiazke "Elektronika. Wiedzieć Więcej" autor John Watson, książka z wydawnictwa WKŁ, ladnie i zrozumiale wszystko opisane, duzo obrazkow, 0 wzorów, wszystko opisane od podstawn, zarowno analogowka jak i cyfrowka

pozdro

KP
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: KP » 20 lis 2007, o 21:13

dzięki bardzo;)
pozdrawiam
KP

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”