Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSCHEMAT WZMACNIACZA STEREO 2*15W
Moderator:Jacek Bogusz
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
Jedno co mi się podoba - generalnie dobrze, że coś zrobione. Opisane typy wzmacniaczy, pasowało by rozwinąć coś, podać przykład wzmacniacza mocy i nawiązać do Twojego układu monolitycznego. BHP - czy to konieczne? Szkoda kartek. Chyba, że nauczyciel wymaga. Trochę go zmodyfikuj. Nie potrzeba do tego aż tyle tekstu.
Pisząc wcześniej - opis elementów nie myślałem o opisie rezystora, kondensatora itp...
Myślałem bardziej o Trafo takie a takie, zasilacz - schemat, (mostek kondziory), na końcu schemat wzmacniacza. Przynajmniej opis nóżek. Do tego trzeba by wspomnieć o radiatorach, opisać dlaczego są konieczne. Zapewne schematu wewnętrznego TDA nie znajdziesz, choć nie wiem, czy gdzieś nie widziałem.
Jeszcze krótka informacja skąd będziesz brał sygnał (ewentualnie parametry)
Płytka drukowana OK.
Do dzieła - może ktoś jeszcze ma koncepcję co jeszcze?
Pisząc wcześniej - opis elementów nie myślałem o opisie rezystora, kondensatora itp...
Myślałem bardziej o Trafo takie a takie, zasilacz - schemat, (mostek kondziory), na końcu schemat wzmacniacza. Przynajmniej opis nóżek. Do tego trzeba by wspomnieć o radiatorach, opisać dlaczego są konieczne. Zapewne schematu wewnętrznego TDA nie znajdziesz, choć nie wiem, czy gdzieś nie widziałem.
Jeszcze krótka informacja skąd będziesz brał sygnał (ewentualnie parametry)
Płytka drukowana OK.
Do dzieła - może ktoś jeszcze ma koncepcję co jeszcze?
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
Albo zrób schemat "na piechotę", albo zobacz w nocie ktalogowej i dobierz elementy. Chyba też w kitach jest zamieszczony schemat. Schemt zasilacza chyba nie jest trudny?
Jak nauczyciel mówił, że dobrze - nie ma sprawy. Zerknij sobie na notę katalogową (tzw. datasheet) i niektóre rzeczy tam wyczytasz.
Jak nauczyciel mówił, że dobrze - nie ma sprawy. Zerknij sobie na notę katalogową (tzw. datasheet) i niektóre rzeczy tam wyczytasz.
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
poprawiona dokumentacja nie chwaląc sie ten ostatni schemat sam zrobiłem
- Załączniki
-
- DOKUMENTACJA WZMACNIACZA STEREO 2x15W.rar
- (2.02MiB)Pobrany 1175 razy
-
- -
To i schemat wzmacniacza też zrób sam, bo to co załączone jest nieczytelne, a przynajmniej mało czytelne.
Wycena - nierealna - głośniki 4zł? dooobre... a gdzie trafo, zasilacz?
Myślę, że jak to dopracujesz to nawet powinno być. Nie wiem jaki to poziom, ale jakbyś to zrobił na pracę przejściową na studiach to byłby niezły ubaw.
Widzę jednak, że to poziom baaardzo podstawowy - i niech taki pozostanie.
Teraz spróbuj coś streścić dla kolegów ze szkoły tak, aby oni teraz skumali.
Wycena - nierealna - głośniki 4zł? dooobre... a gdzie trafo, zasilacz?
Myślę, że jak to dopracujesz to nawet powinno być. Nie wiem jaki to poziom, ale jakbyś to zrobił na pracę przejściową na studiach to byłby niezły ubaw.
Widzę jednak, że to poziom baaardzo podstawowy - i niech taki pozostanie.
Teraz spróbuj coś streścić dla kolegów ze szkoły tak, aby oni teraz skumali.
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
Najpierw zastanów się co chcesz przekazać.
Spróbuj w Power Poincie zrobić prezentację. Tam masz możliowość linkowania z innymi dokumentami, podglądania rysunków itp... Jak nie znasz to możnto też zrobić w zwykłym html-u, Wordzie itp... Wpisz w dowolnym edytorze w pomoc - linkowanie obiektów - wyskoczy Ci przepis.
Spróbuj w Power Poincie zrobić prezentację. Tam masz możliowość linkowania z innymi dokumentami, podglądania rysunków itp... Jak nie znasz to możnto też zrobić w zwykłym html-u, Wordzie itp... Wpisz w dowolnym edytorze w pomoc - linkowanie obiektów - wyskoczy Ci przepis.
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
-
- -
- Kontaktowanie:
Prosze o pomoc mam taki problem a mianowice nie wiem jak zlinkowac obiekty(np.jak nacisne na link schematy to automatyczne one wyskakują) w wordzie i czy by mógł mi by ktos to zrobic bo mi nie zbyt wychodzi
z góry dziękuje
z góry dziękuje
- Załączniki
-
- (512.79KiB)Pobrany 396 razy
-
- -
Zerknij na przykład linków: "TDA2030", w spisie treści "kondensator" i "schematy".
Pierwsze i trzecie jest proste - wstaw hiperłącze i odwołujesz się do zewnętrznych stron.
Kondensator w spisie treści robimy podobnie tylko odwołujesz się do istniejącego dokumentu.
Tam gdzie chcesz się wlinkować robisz: zaznaczasz to miejsce, wybierasz "wstaw - zakładka" i wpisujesz nazwę. Teraz przy istniejącym dokumencie pojawi Ci się zakładka, którą zaznaczasz jako adres linku.
Pierwsze i trzecie jest proste - wstaw hiperłącze i odwołujesz się do zewnętrznych stron.
Kondensator w spisie treści robimy podobnie tylko odwołujesz się do istniejącego dokumentu.
Tam gdzie chcesz się wlinkować robisz: zaznaczasz to miejsce, wybierasz "wstaw - zakładka" i wpisujesz nazwę. Teraz przy istniejącym dokumencie pojawi Ci się zakładka, którą zaznaczasz jako adres linku.
- Załączniki
-
- (513.66KiB)Pobrany 431 razy
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
-
- -
- Kontaktowanie: