Witam szanowne grono forumowiczów!
Mam kilka pytań dotyczących kłopotów ze sprzętem.
1) W starej maszynie OPTIMUS'a "straciłem" kontakt z klawiaturą i myszą. Coś się działo, rozpocząłem przeinstalowanie i nie da się zakończyć z racji braku kontaktu, o którym wyżej. Jest to komputer z dyskiem 3GB, Pentuim "pierwsze". Próby działań w BIOSie nie powiodły się. Mysz jest optyczna, klawiatura klasyczna, diody świecą.
2) Kupiłem pamięć 'pendrajwa' 2GB KONGSTONa i pod W98 nie idzie. Mniejsza KANYON 256 działa, sterowniki wgrywałem z dołączonej płytki. Do KINGSTONa wgrywałem otrzymane w sklepie,ściągane z i-netu i bez rezultatu. Czy trzeba ustawiać coś w BIOSie(taką opinię słyszałem)?
3) Znajomi kupili komputer (wypasiony!) i Windows Medya Player nie chodzi. "Drze" się o ponowną instalację z i-netu z racji niepoprawnej instalacji - nie mają sieci. Pliki Video odtwarzają w NERONie a audio w jakims innym programie. "Grzebanie" przy tym jest raczej nie na miejscu, bo towar podlega gwarancji.
Będę wdzięczny za rady!
Pozdrawiam i idę na .
kenaJ
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siękilka pytań sprzętowych
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Darlington
- -