Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

kilka pytań sprzętowych

kenaJ
-
-
kilka pytań sprzętowych

Postautor: kenaJ » 24 paź 2007, o 21:10

Witam szanowne grono forumowiczów! :607:

Mam kilka pytań dotyczących kłopotów ze sprzętem. :632:

1) W starej maszynie OPTIMUS'a "straciłem" kontakt z klawiaturą i myszą. Coś się działo, rozpocząłem przeinstalowanie i nie da się zakończyć z racji braku kontaktu, o którym wyżej. Jest to komputer z dyskiem 3GB, Pentuim "pierwsze". Próby działań w BIOSie nie powiodły się. Mysz jest optyczna, klawiatura klasyczna, diody świecą. :609:

2) Kupiłem pamięć 'pendrajwa' 2GB KONGSTONa i pod W98 nie idzie. Mniejsza KANYON 256 działa, sterowniki wgrywałem z dołączonej płytki. Do KINGSTONa wgrywałem otrzymane w sklepie,ściągane z i-netu i bez rezultatu. Czy trzeba ustawiać coś w BIOSie(taką opinię słyszałem)? :609:

3) Znajomi kupili komputer (wypasiony!) i Windows Medya Player nie chodzi. "Drze" się o ponowną instalację z i-netu z racji niepoprawnej instalacji - nie mają sieci. Pliki Video odtwarzają w NERONie a audio w jakims innym programie. "Grzebanie" przy tym jest raczej nie na miejscu, bo towar podlega gwarancji. :609:

Będę wdzięczny za rady! :597:

Pozdrawiam :607: i idę na :598: .

kenaJ

kenaJ
-
-

Postautor: kenaJ » 24 paź 2007, o 21:17

Ps.: ten Player to 9-ka. Może wymaga rejestracji w i-necie? Nie wiem.

Pozdawiam!

kenaJ

Awatar użytkownika
Darlington
-
-

Postautor: Darlington » 12 lis 2007, o 18:32

Ad 3. kwestia odpowiednich kodekow, scignij z neta jakis pakiet "all in one" kodekow i powinno chodzic

kenaJ
-
-

Postautor: kenaJ » 19 lis 2007, o 23:10

Dziękuję bardzo!!!

Pozdrawiam! :-)

Wróć do „Komputery PC, laptopy, tablety i wszelkie gadżety”