Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

kalibrator pradu i napiecia na AD420

drakainen
-
-
kalibrator pradu i napiecia na AD420

Postautor: drakainen » 20 paź 2007, o 15:54

Witam mam zaprojektowac kalibrator pradu i napiecia na AD420. Nie znam sie kompletnie na projektowaniu jestem poprostu zielony w tym temacie, prosze o pomoc jakies wskazowki dotyczace tego na co mam zwrocic uwage ewentualnie literature ktora mi w tym moze pomoc.
z gory dzieki.

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 20 paź 2007, o 17:17

No nie... jak jestes calkiem zielony, to zacznij od podstaw. Moze uczeszczanie na wyklady cos Ci rozjasni. A jesli nie jest to zadanie ze szkoly/uczelni... coz, nie przyjmuj zlecen spoza wlasnej branzy.

Pozatym totalnie pomyliles dzialy. DIY nie sluzy do zadawania problemow do rozwiazania!!!!

drakainen
-
-

Postautor: drakainen » 21 paź 2007, o 14:06

to jest projekt z uczelni chodze na wyklady i za wiele o tym co mam zrobic tam nie ma prosilem tylko o wskazanie jakichs pomocy. no coz dzieki bardzo pomocny czlowiek z ciebie.

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 21 paź 2007, o 15:10

Skoro to jest projekt, to pewnie nie na juz, tylko masz jeszcze pewien (domyslam sie) dluzszy czas... do konca semestru?? Umowmy sie ze jesli bedziesz faktycznie chodzil na wyklady, a w polowie semestru dalej bedziesz zupelnie zielony, to wpadnij tu spowrotem. Zostanie Ci jeszcze z 2 msc na ew. doksztalcenie... Ile miales tych wykladow w tym semestrze... 2??

a czlowiek moze byc pomocny, ale czasem ma sie dosc pytan w stulu... nie umiem, nie potrafie, nie chce mi sie... gdy wyraznie widac ze to zadanie szkolne (chocby dlatego ze autor niebardzo sam wie co by chcial).

drakainen
-
-

Postautor: drakainen » 21 paź 2007, o 21:53

ok spox napisalem bo poprostu malo wiem o takich rzeczach i nawet nie wiem gdzie za bardzo szukac o tym informacji a wyklady sa ogolnie o mikrokontrolerach i ich programowaniu wiec z ta czescia projektu sobie poradze chodzi tylko o jakies wiadomosci o kalibratorach bo o ukladzie juz czytalem i wiem mniej wiecej jak on dziala.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”