Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Jak pzebudować kolumnę na subwofer

xol
-
-
Jak pzebudować kolumnę na subwofer

Postautor: xol » 18 paź 2007, o 13:55

witam jestem nowy sukałem pasującego tematu lecz nieznalazłem mozę zle sukam więc pisze mam kolumnę podłogową technicsa z oryginalnymi głośnikami lecz 3 nie działają po za tym co daje baski oraz w niej były 2 bas ref lex cy pozbawienie tamtych głośników pomoże w zrobieniu subwoofera przypomnę ze to skrzynia oraz głośniki oryginalne a gra ten tylko głośnik co daje baski a
na oryginalną w środku zwrotnice
A mam taki wzmacniacz proszę powiedzieć cy na nim da sie tak podłączyć żeby grały 4 kolumny cy to niemożliwe je szli nie możliwe to jak mam podłączyć w takim razie je oto link do mego wymaka oto link z aukcji unitra ws 432
mam jeszce jeno pytanie mam takie stare radio i cy z tego radia da sie zrobić wzmacniacz radio unitra

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 18 paź 2007, o 20:12

Do budowy Woofera o "normalnych" parametrach potrzebny jest odpowiedni glosnik a nie jakis tam z kolumny. Mozna zrobic z tego co masz, ale efekt raczej marny.
Niestety taka prawda...

Moze napisz co to za komulny (model)
mam jeszce jeno pytanie mam takie stare radio i cy z tego radia da sie zrobić wzmacniacz radio unitra
W sumie mozna, ale zdajesz sobie sprawe jaka to bedzie mialo moc?

Awatar użytkownika
piku16
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: piku16 » 19 paź 2007, o 11:20

Napisz co to za głosnik i najlepiej jego parametry bo bez tego bedzie ciezko co kolwiek zrobic, no chyba ze na przysłowiowe "oko" mozna wyliczyc obudowe o raz strojenie, ale jak kolega wyzej napisał efekt tego bedzie marny.

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”