Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

samsung d500

lucy22
-
-
samsung d500

Postautor: lucy22 » 2 maja 2007, o 20:01

dziwna rzecz stała się z moim telefonem samsungiem d500. chciałam go podłączyć o kumputera przez usb. ale gdy tylko włożyłam do niego wtyczkę to zgałs. za żadne skarby nie chce się teraz włączyć. nie mam pojęcia co sie stało i dlaczego. znajomy powiedział że najprawdopodobniej nastapiło zwarcie i spaliła się elektornika. jak myslicie ile może kosztować jego naprawa i czy wogóle opłaca się go naprawiać? i dlaczego się zepsuł? aha kiedys już miałam podobną sytuacje w sklepie z akcesoriami do komórek. chciałam kupic kabelek usb do niego. znalazłam jeden ale nieorginalny i zapytałam pracownika czy może sprawdzić czy pasuje. sprawdził... ale tak że telefon też zgasł zaraz po podłączeniu do kompa, ale po kilku minutach włączył sie , nie to co teraz.pomóżcie!

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 3 maja 2007, o 10:16

Witam. Wyciągnij mu baterię na jakąś chwilę i wsadź ponownie po czym spróbuj go włączyć.
Na ładowarkę reaguje?
Tego fona raczej sama nie postawisz, najlepiej podłączyć go pod BOX'a i zobaczyć czy jeszcze się komunikuje i wtedy będzie jasne.
Ciężko coś doradzić sensownego.
Idź lepiej do serwisu i zapytaj o koszta naprawy, przedstaw sytuację serwisantowi i się zobaczy.

lucy22
-
-

Postautor: lucy22 » 3 maja 2007, o 13:34

zaniosłam go do serwisu. tacy tam specjaliści że sami nie wiedzą czemu nie działa. na ładowarkę nie reaguje wogóle. powiedzieli mi że wogóle sie nie komunikuje i najprawdopodobniej padła elektronika. no to chyba juz po telefonie.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 3 maja 2007, o 14:30

Jak nie wyszło w jednym serwisie to spróbuj w innym... Wierz mi, że w niektórych serwisach siedzą naprawdę dobrzy fachowcy, ale łatwo trafić też na lamera który nie potrafi nic zrobić.
Próbuj...

lucek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: lucek » 6 maja 2007, o 13:59

hello. ja mam problem z tym samsungiem, ladowal mi sie normalnie i nagle teraz podlaczam ladowarke, laduje sie kilkanascie sekund i wyskakuje komunikat: 'ladowanie usb niedostepne'. co robic ? bo nie mam zielonego pojecia, jakie usb skoro podlaczana jest ladowarka zwykla, a nie jakies usb. please help!

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 7 maja 2007, o 15:03

Przywróc ustawienia fabryczne, ale myślę, że nic to nie da...
Najlepiej zrobić mu full flash, soft i zobaczyć czy problem będzie występował nadal - jeśli tak, to usterka leży gdzieś w h/w

siejson
-
-

Postautor: siejson » 12 maja 2007, o 21:55

witam mam taki problem z moim samsungiem biedawno sluchalem muzyki i nagle przestaly chodzic guziki :602: teraz dziala tylko ten z czerwona sluchawka niedawno mialem wymieniana tasme lcd ale teraz mysle ze to nie jest tasma zepsuta bo by sie wieszal wyswietlacz po rozsunieciu a tu tylko nie dzialaja guziki dziala tylko jeden PROSZE O POMOC czy mozna to naprawic we wlasnym zakresie???i co moze byc przyczyna??????

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 18 maja 2007, o 08:16

Rozkręć telefon i sprawdź czy płytka klawiatury ma dobry kontakt z płytą głowną jeśli ma takie połączenie.

albert1991
-
-

Postautor: albert1991 » 25 maja 2007, o 14:23

mam problem z samsungiem d500 po właczeniu aparatu pisze przesun w góre mimo ze jest otwarty oraz nie działaja 2 przyciski 9 i #

Rune One
-
-

Postautor: Rune One » 12 wrz 2007, o 19:00

Witam jestem niestety ale kolejnym chłopkiem majecym problem :

Sciagnołem do koma usb driver. Zainstalowałem, podłaczyłem telefonik do kompa a on go nie wykrywa w zaden sposob, nie mam juz pomysłu.

'Znacie moze jakis patent na to?

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 13 wrz 2007, o 08:55

A jak podłączysz sam telefon bez driverów to Winda wykrywa nowy sprzęt i woła o drivery?
Czy zupełnie nie reaguje na podłączenie telefonu do portu USB?

Rune One
-
-

Postautor: Rune One » 13 wrz 2007, o 11:09

Zupełnie nie reaaguje. ( oprucz ładowania kąpletnie nic sie nie dzieje)
Drivery zciagnołem ze strony samsunga.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 13 wrz 2007, o 13:35

No są trzy opcje...

1.Port USB nie działa (w płycie głównej)
2.Uszkodzony kabel
3.Uszkodzony port w telefonie

Idź do kogoś z tym telefonem i kablem i podłącz i zobaczysz co się dzieje.
Jeśli u kogoś ta sama rekcja to pierwsze co to podmiana kabla, jak dalej nic to telefon na reklamację.

Rune One
-
-

Postautor: Rune One » 13 wrz 2007, o 22:12

Hmm jednego jestem pewien musi byc na to jakis myk, bo gdy szukałem na innych forach pomocy były tam osoby piszace ze tez maja taki problem.
Reklamacja raczej nie wchodzi w gre :D
Ale sproboje jeszcze inny kabel podpiac moze to cos da ...

mazureq
-
-

Postautor: mazureq » 21 wrz 2007, o 17:49

ja tez mam problem, nagle pewnego pieknego dnia telefon sie wlacza,ekran sei swieci a pozostaje caly bialy a klawisze sie wciskaja i nawet mge dzonic,czy to wina softu a moze cos na ekraniku niestyka a moze jeszcze cos innego

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 21 wrz 2007, o 22:55

ja tez mam problem, nagle pewnego pieknego dnia telefon sie wlacza,ekran sei swieci a pozostaje caly bialy a klawisze sie wciskaja i nawet mge dzonic,czy to wina softu a moze cos na ekraniku niestyka a moze jeszcze cos innego
Pewnie wyswietlacz padl...
Ale jak masz torxa to rozkrec i podociskaj tasme, jak nie pomoze to wyswietlacz...

mazureq
-
-

Postautor: mazureq » 22 wrz 2007, o 15:13

juz rozkrecilem i tasma w drobny mak poszla moze wymiana cos da, niestety nie jest na torksy tylko na male krzyzaczki i ciezko mi to sie kreci :)

GospoPL
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: GospoPL » 23 wrz 2007, o 20:05

siejson
JAk dziala tylko czerwona sluchawka to oznacza ze masz zwarcie na klawiszach. Najprawdopodobnej boczny przycisk jest wcisniety na stale (czesto sie zdaza). Musisz rozkrecic telefon i zobaczyc czy nie zostal gdzies zawilgocony.

mazureq
uszkodzona jest tylko ta tasma. Bardzo czesty przypadek wymien i na 90 % wyswietlacz zadziala.

simon-manutd
-
-

Postautor: simon-manutd » 12 paź 2007, o 14:38

Mam pytanie:Czy w Samsungu D500 coś często zawodzi????Bo chcem sobie takiego kupic ale slyszalem ze ekranik bardzo częśto sie psuje.Napiszcie czy warto kupowac tego samsunga czy moze lepiej kupic jakąś inną komurke

Awatar użytkownika
lolek
-
-

Postautor: lolek » 13 paź 2007, o 20:52

ja mam u600 i jestem na maxa zadowolony....wczesniej mialem:
r210s i e250 - bardzo dobre telefony i nie mialem klopotow...
fakt ze sung to juz taka firma co robi wszystko - ale wg mnie robi przyzwoicie.
takze mozesz smalo wybierac ten tel !

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”