Witam! Mam Laneya HCM15 (15 watowy), padl mi glosnik. I teraz uprzedzam - nie mam zielonego pojecia o elektronice, glosnikach i w ogole jestem laik. Moje pytanie tylko brzmi: jaki glosnik za jaka cene [im mniejsza tym lepsza, nie ukrywam] moglbym wstawic w zamian?
Jedyne info jakie moge podac o glosniku - z tylu sa napisy: 2 OW, 4 ohmy (ten znaczek), 8 cali. Wg opisu pieca jest to "głośnik HH" - podejrzewam ze jest to istotna informacja wiec ja podaje.
Z gory dziekuje za pomoc!
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięLaneya HCM15
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Adam Tatuś, tomasz_jablonski, Moderatorzy
-
- -
Ostatnio zmieniony 8 paź 2007, o 09:34 przez angstridden, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -
Witam! Ale przed wymianą dobrze by było sprawdzić, dla czego ten głośnik się uszkodził. Głośniki w fabrycznych piecach raczej bez powodu się nie psują. Jakaś przyczyna musiała być, wiec lepiej się wstrzymaj z tą wymianą, aż nie stwierdzisz przyczyny. Sprawdź czy na wyjściu głośnikowym nie ma czasem napięcia stałego, bo jeżeli będzie to każdy podpięty głośnik się uszkodzi! Jeżeli piszesz, że nie masz o tym zielonego pojęcia, to jak stwierdziłeś, że głośnik jest uszkodzony? A może jest dobry, a wzmacniacz uszkodzony?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- -