Postanowiłem sobie zrobić taki mały EQualizer 7-punktowy na baterię 9V.
Montowany ma on być w korpusie gitary zaraz za przetwornikami. Dzięki temu otrzymam w ten sposób mały preamp z możliwością regulacji siedmiu pasm częstotliwości, które mają wynosić kolejno:
100Hz, 200Hz, 400Hz, 800Hz, 1600Hz, 3200Hz, 6400Hz.
Zrobiłem sobie już kiedyś takie coś, jak KIT AVT-252 na bazie układu scalonego LA3605, tyle że problem tkwił w poziomie szumów emitowanych przez ten scalak. Jeśli sygnał z takiego EQ zostanie przezeń lekko "doszumiony" to po przejściu przez przester (w kostce, lub piecu) każdy już się chyba domyśla co słychać po wzmocnieniu w głośnikach. Lepiej nie mówić.

Dlatego właśnie zwracam się do wszystkich elektroników z pytaniem, na jakim ultra-nisko-szumowym układzie scalonym można coś takiego zbudować??? Układ ten musi być także dosyć energooszczędny, jako że będzie zasilany z baterii 9V.
Czy istnieje(ją) jakiś gotowy układ scalony, jak np powyższy LA3605 spełniający wymienione warunki??
Czy raczej nie ma nic takiego i należało by wówczas zrobić taki EQ na wzmacniaczach operacyjnych? Jakie wobec tego proponujecie, oprócz znanych mi nisko-szumowych np. TL072 ??
Genialnie by było gdyby odpowiedzią na to był jakiś KIT do sam. montażu, np. z AVT, albo innych producentów!!
Bardzo proszę o pokazanie aplikacji, schematów (linków do nich) i ogólnie wszystkiego, co mogło by mi pomóc w realizacji tego zadania.
Od razu wszystkim pomocnym osobom już teraz BARDZO dziękuję!!!