Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMenadżer zadań
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Chciałem zapytać jak włączyć menadżera zadań? ponieważ kiedy naciskam Crtl+Alt+Delete pokazuje mi się takie coś (załącznik)
- Załączniki
-
- bez tytułu.GIF
- (8.95KiB)Pobrany 229 razy
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2008, o 20:49 przez fajny, łącznie zmieniany 1 raz.
Twoj administrator (czyli byc moze Ty) uznal, ze nie powinno byc dostepu do menagera zadan z konta zwyklego usera.
Jesli Ty administrujesz tym systemem, przelacz sie na konto z prawami admina (i ew. udostepnij menagera zwyklym userom).
Generalnie menager zadan nie powinien byc dostepny na maszynach wielouzytkownikowych, generuje potencjalne niebezpieczenstwo.
Jesli Ty administrujesz tym systemem, przelacz sie na konto z prawami admina (i ew. udostepnij menagera zwyklym userom).
Generalnie menager zadan nie powinien byc dostepny na maszynach wielouzytkownikowych, generuje potencjalne niebezpieczenstwo.
ewentualnie jeśli rzadko używasz menedżera, a chcesz jakieś procesy wyłączyć to polecam programik "ProcessExplorerNT" prawie nie zajmuje miejsca a może Ci pokazać więcej działających procesów niż menedżer, który PODOBNO potrafi nie pokazać wszystkiego co w tle biega...
Dodano:
P.S. ewentualnie to byc moze jakis wredny proces/wirus Ci blokuje dostęp...
Edited by Pajaczek - scalenie.
Dodano:
P.S. ewentualnie to byc moze jakis wredny proces/wirus Ci blokuje dostęp...
Edited by Pajaczek - scalenie.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2008, o 21:25 przez Piotreek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -
Witam kolegów. Miałem kiedyś taki sam problem.
To chyba po prostu błędywindowsowskie. Rozwiązanie znalazłem na bliźniaczym forum:
Oto link:
http://elportal.pl/forum/viewtopic.php?t=5151
Zajrzyj do załączników bo niestety nie pamiętam jak to zrobiłem.
To chyba po prostu błędywindowsowskie. Rozwiązanie znalazłem na bliźniaczym forum:
Oto link:
http://elportal.pl/forum/viewtopic.php?t=5151
Zajrzyj do załączników bo niestety nie pamiętam jak to zrobiłem.
Problem rozwiązany. Może trochę odkopie temat, ale co tam.
Trzeba było utworzyć plik tekstowy wpisać w nim to:
Windows Registry Editor Version 5.00
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"**del.DisableTaskMgr"=" "
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
plik zapisać z rozszerzeniem .reg , uruchomić komputer pod trybem awaryjnym i dodać plik do rejestru.Temat do zamknięcia
Trzeba było utworzyć plik tekstowy wpisać w nim to:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"**del.DisableTaskMgr"=" "
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
plik zapisać z rozszerzeniem .reg , uruchomić komputer pod trybem awaryjnym i dodać plik do rejestru.Temat do zamknięcia