Dzień Programisty obchodzony jest w 256. dniu roku, czyli 13 września, a w latach przestępnych 12 września.
Datę święta ustalono biorąc pod uwagę największą liczbę wszystkich możliwych stanów jednego bajta danych. W przypadku najpopularniejszej 8-bitowej postaci wartość ta wynosi 256 (256 = 2^8). (Źródło: Wikipedia)
Najlepszego Panie i Panowie programiści ;)
źródło: di.com.pl
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDziś Dzień Programisty
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2007, o 13:45 przez end, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Dziś Dzień Programisty
2*2=5Dzień Programisty obchodzony jest w 256. dniu roku, czyli 13 września, a w latach przestępnych 12 września.
Datę święta ustalono biorąc pod uwagę największą liczbę wszystkich możliwych stanów jednego bajta danych. W przypadku najpopularniejszej 8-bitowej postaci wartość ta wynosi 256 (256 = 28). (Źródło: Wikipedia)
Najlepszego Panie i Panowie programiści
źródło: di.com.pl
2-8=3275
1=15
źródło: tomek_j
Najlepszego Panie i Panowie
Kod: Zaznacz cały
bb || !bb
(src: freefm.pluton.one.pl)
Czyli że niby z okazji święta mogę dziś z pracy wyjść wcześniej?
Przed 22 znaczy się...?
Dla wszystkich kodujących płci obojga -
to żaden bład tylko algebra. Takie działania lgebraiczne są prawdziwe w równoległej czasoprzestrzeni polskiej polityki (podstawowe działanie to 2+2!=4). Czasami na styku normalnosci z taka czasoprzestrzenią pojawiaja sie przebitki i to był taki przypadek. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości.Hej. No właśnie zauważyłem teraz, bo skopiowałem tak jak jest na wikipedii, ale niestety forum tego nie wyświetliło i wyszło jak wyszło...
Sorry za błąd!