CZeść.
NA allegro lub w innych sklepach dostępne są odbiorniki GPS ze złączem PS/2.
Czy spotkaliście się (albo wiecie gdzie zdobyć) coś na temat wymiany danych z tym odbiornikiem.
Próbuję go podłączyć do uC. Najprościej byłoby mi użyc jakieoś z RS232 ale nie są już dostępne, przy najmniej w przyzwoitych cenach.
Są też dość tane z USB, ae tego chyba nie da rady podłączyć do uC?
Pytałęm u sprzedawców czy mają coś na ten temat (z PS/2) ale chyba za bardzo nie wiedzą o co chodzi.
CZy możecie coś doradzić?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięOdbiorniki GPS ze złęczem PS/2 ?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Wiesz szukałem w necie coś o tym, ale albo nie umiem szukać alebo co. Bo nic na ten temat nie znalazłem. Hosta nie postawię trochę za skomplikowane, natomiast PS/2 może być OK. Ale jak to jest że Ps/2 to przecież co innego niż RS232 (chodzi o protokół bo napięcia to inna sprawa). Przecież przy PS/2 z tego co pamiętam jest inny protokół transmisji jest linia CLK i DATA, a RS232 jest Transmit Data i Receive Data, czyli dwa oddzielne.
Jak byś coś znalazł to będę bardzo wdzięczny.
Jak byś coś znalazł to będę bardzo wdzięczny.