Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięprotel 99se
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- krzysztof808
- -
witam pytanie jest kierowane dla użytkowników programu protel 99 se z kąd macie taki program czy można go kupić za ile
Ten program kosztuje kilka tys.$ (ok. 5000) choć jest już dość stary.Trial można ściągnąć choćby z www.elektroda.pl , kiedyś był na stronie producenta a także na serwerze polskiego dystrybutora (Evatronix) ale go zdjęli.Kiedyś Evatronix wysyłał na płytach i taką płytkę mam.Pozostaje ściągnąć z elektrody a po resztę uśmiechnąć się np. do mnie albo astalavisty.
Byla... ale w poczatkowej fazie, a po wejsciu nowszych wersji zaczely pojawiac sie tendencje znizkowe o ile pamietam. Nie sadzisz chyba ze ktos majac do wyboru P98SE (ktory jest niesuportowany od 5 lat) za 5k i DXP za powiedzmy 6-7k wybierze tego pierwszego. Na tej zasadzie to Evatronic bedzie sprzedawal 98SE do ... usranej plajty za przeproszeniem, bo nikt nie kupi 98se a zapowiedzieli przeciez sprzedaz "do wyczerpania zapasow magazynowych" . Zreszta, nigdy protela nie kupowalem na wlasny uzytek wiec...
... o co my sie tu spieramy... do domciu chyba nikt nie kupowal protela
... o co my sie tu spieramy... do domciu chyba nikt nie kupowal protela
hmmm...do domciu ?, żeby wykonać jedną, no może dwie płytki na ruski rok i do tego jeszcze na własny użytek?.
Takim ludkom to powinni rozdawać Protela za darmo w ramach reklamy .
To mogłoby nawet spowodować większy ruch w interesie, bo przecież jeżeli młody człowiek opanuje taki program, to w przyszłej pracy najchętniej takiego będzie używał.
Takim ludkom to powinni rozdawać Protela za darmo w ramach reklamy .
To mogłoby nawet spowodować większy ruch w interesie, bo przecież jeżeli młody człowiek opanuje taki program, to w przyszłej pracy najchętniej takiego będzie używał.
No i rozdają miesięcznego triala. Niestety, w normalnych warunkach, po upływie miesiąca, nie pomaga nawet format dysku ani czyszczenie jego MBRa. Trzeba włożyć inny, bo franca ściąga sobie z niego chyba jakiś serial. Trzeba dysk zmienić.
Są oczywiście metody szczepionkowe, no ale to już nie jest legal...
Legal za darmo to jest Autotrax, mocno przestarzały, pracujący jeszcze w DOS'ie ale do zaprojektowania płytki wystarczy (chyba w EDW jest dokładny opis jak go uruchomić i drukować pod XP).Ja doświadczenia z Protelem zaczynałem właśnie od niego i jak teraz znajduję na dysku projekty z Autotraxa to nie widzę specjalnych różnic w porównaniu do tego co się robi Protelem 99, oczywiście że wtedy nie robiłem płytek SMD, nie było projektowania z listą połączeń ze schematu ani symulacji (dobrze to działa w 99SE) ale płytki które teraz bym zrobił Protelem 99 robiłem tak samo Autotraxem.No i rozdają miesięcznego triala. Niestety, w normalnych warunkach, po upływie miesiąca, nie pomaga nawet format dysku ani czyszczenie jego MBRa. Trzeba włożyć inny, bo franca ściąga sobie z niego chyba jakiś serial. Trzeba dysk zmienić.
- krzysztof808
- -