witam!
to radyjko ma sterowanie wekslerem ,tylko tyle ze wejscie aux jest aktywne dopiero jak podłącze tenze weksler,bez niego lipa .prawdopodobnie radyjko z wekslerem dogaduje sie po magistrali c-bus,wiec podanie sygnału niskiego bądz wysokiego nie wchodzi w gre.Czy ktos sie spotkał z adapterem który emuluje np weksler i uaktywnia to wejscie aux.uwazam ze bezsensu jest kupywa weksler zeby podłaczyc MP3.Mam schemat tego radyjka .jezeli ktos by sie zainteresował moim problemem moge zamiscic takze schemat tego radyjka.Prosze wszystkich madrych o pomoc.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięmam radyjko grundig rds5300 informat
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
mam radyjko grundig rds5300 informat
napiszcie co myslicie o takim rozwiazaniu,jak pisałem mam schemat tego radyjka ,wiadomo ze kasety poszły do lamusa,załaczanie kasety odbywa sie przez włacznik w mechanizmie,czy jesli odciąłbym sterowanie silniczka napedu i podpiął mp3 w miejsce sygnału z głowicy kasety to czy by to jakos chodziło.Czy sygnał z mp3 mógłby uszkodzic lub czy nie bedzie przesterowan?