Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGłośniki samochodowe.. problem z wyborem.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Witam, chciałbym w swoim samochodzie (Łada 2107 85r ) zamontować głośniki, tylko nie bardzo wiem jakie. Niestety mam możliwość zamontowania tylko dwóch głośników z przodu. Głośniki owe podpięte będą do wzmacniacza TDA 1554Q 2x22W. Nie chciałbym wydawać zbyt dużej kwoty.
Na allegro wypatrzyłem coś takiego:
Link 1
Link 2
Link 3
Na allegro wypatrzyłem coś takiego:
Link 1
Link 2
Link 3
-
- -
Zauważcie koledzy do jakiego samochodu te głośniki. Polecacie jakieś full wypasy, a przecież silnik i tak zagłuszy wszelkie niuanse dźwiękowe.
slawak1 - czy tylko na tych głośnikach chcesz grać? Je śli tak to zobacz na parametry częstotliwościowe. Pierwszy z nich to nisko-średniotonowy. Czyli wysokich tonów będzie Ci brakować. Jak chcesz coś dobierać to poszukaj szerokopasmowych, takich jak w linku2 i 3. Nie mówię teraz o firmie i jakości, bo nie znam, ale o samym rodzaju głośników.
slawak1 - czy tylko na tych głośnikach chcesz grać? Je śli tak to zobacz na parametry częstotliwościowe. Pierwszy z nich to nisko-średniotonowy. Czyli wysokich tonów będzie Ci brakować. Jak chcesz coś dobierać to poszukaj szerokopasmowych, takich jak w linku2 i 3. Nie mówię teraz o firmie i jakości, bo nie znam, ale o samym rodzaju głośników.
Tak, tylko 2 głośniki mogę podłączyć.. do tego średnica może być tylko 87 mm (ehh te radzieckie konstrukcje), a nie uśmiecha mi się wycinać otworów w tylnej półce pod większe głośniki. W tej sytuacji chyba kupię jakieś najtańsze dwudrożne na allegro. Czas pomyśleć o zmianie samochodu Dzięki za rady.
ta firma jest nic nie warta. Była juz wiele razy opisywana na forach jak np. www.elektroda.pl producent podaje parametry totalnie z kosmosu ;/polecam z 1 linku Alphardjest zaufaną firmą....i dobry tani sprzet mają
Te linki co podałeś to kasza a ni głósniki. Poszukaj na allegro np. Pioneera. Zestaw dwudrożny. Podejrzewam że jak na twoje wymagania to da radę