Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWidows deinstalacja
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam.Chciałem zapytać się jak można usunąć Windowsa XP Profesional, ponieważ instaluje nowy system.Proszę o dobrze sformułowaną odpowiedź.
Najlepiej szybko...
...ex: wkladasz plytke instalacyjna dowolnego systemu (windows/linux), jesli ta winda jest na ntfs, to odpalasz jakiegos fdiska (by zmienic system np. na fat32), restartujesz kompa by zmiana partycji odniosla skutek, jeszcze raz odpalasz z tej plytki, wydajesz "format c:" dla instalki windowsa, lub ex: "mkfs.msdos /dev/hd(twoj dysk)" dla linuxa.
voila.
Jak chcesz... moge Ci przedstawic procedure jeszcze dla kilku systemow
Mozesz sie tez posluzyc dyskietka startowa windowsa98.
...ex: wkladasz plytke instalacyjna dowolnego systemu (windows/linux), jesli ta winda jest na ntfs, to odpalasz jakiegos fdiska (by zmienic system np. na fat32), restartujesz kompa by zmiana partycji odniosla skutek, jeszcze raz odpalasz z tej plytki, wydajesz "format c:" dla instalki windowsa, lub ex: "mkfs.msdos /dev/hd(twoj dysk)" dla linuxa.
voila.
Jak chcesz... moge Ci przedstawic procedure jeszcze dla kilku systemow
Mozesz sie tez posluzyc dyskietka startowa windowsa98.
- cobra_bajka
- -
WINDOWS HOME NA PROF
Fakt, usunięcie XP jest prostą procedurą.
Mam pytanie odnośnie wersji XP Home.
Czy można zrobić nakładkę Home na Professional?
Próbowałem i tylko można wybrać opcję (nowa instalacja).
Można to obejść, żeby nie usuwać z komputera Professional-a?
Mam pytanie odnośnie wersji XP Home.
Czy można zrobić nakładkę Home na Professional?
Próbowałem i tylko można wybrać opcję (nowa instalacja).
Można to obejść, żeby nie usuwać z komputera Professional-a?