Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięsamsung d500
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
dziwna rzecz stała się z moim telefonem samsungiem d500. chciałam go podłączyć o kumputera przez usb. ale gdy tylko włożyłam do niego wtyczkę to zgałs. za żadne skarby nie chce się teraz włączyć. nie mam pojęcia co sie stało i dlaczego. znajomy powiedział że najprawdopodobniej nastapiło zwarcie i spaliła się elektornika. jak myslicie ile może kosztować jego naprawa i czy wogóle opłaca się go naprawiać? i dlaczego się zepsuł? aha kiedys już miałam podobną sytuacje w sklepie z akcesoriami do komórek. chciałam kupic kabelek usb do niego. znalazłam jeden ale nieorginalny i zapytałam pracownika czy może sprawdzić czy pasuje. sprawdził... ale tak że telefon też zgasł zaraz po podłączeniu do kompa, ale po kilku minutach włączył sie , nie to co teraz.pomóżcie!
Witam. Wyciągnij mu baterię na jakąś chwilę i wsadź ponownie po czym spróbuj go włączyć.
Na ładowarkę reaguje?
Tego fona raczej sama nie postawisz, najlepiej podłączyć go pod BOX'a i zobaczyć czy jeszcze się komunikuje i wtedy będzie jasne.
Ciężko coś doradzić sensownego.
Idź lepiej do serwisu i zapytaj o koszta naprawy, przedstaw sytuację serwisantowi i się zobaczy.
Na ładowarkę reaguje?
Tego fona raczej sama nie postawisz, najlepiej podłączyć go pod BOX'a i zobaczyć czy jeszcze się komunikuje i wtedy będzie jasne.
Ciężko coś doradzić sensownego.
Idź lepiej do serwisu i zapytaj o koszta naprawy, przedstaw sytuację serwisantowi i się zobaczy.
hello. ja mam problem z tym samsungiem, ladowal mi sie normalnie i nagle teraz podlaczam ladowarke, laduje sie kilkanascie sekund i wyskakuje komunikat: 'ladowanie usb niedostepne'. co robic ? bo nie mam zielonego pojecia, jakie usb skoro podlaczana jest ladowarka zwykla, a nie jakies usb. please help!
witam mam taki problem z moim samsungiem biedawno sluchalem muzyki i nagle przestaly chodzic guziki teraz dziala tylko ten z czerwona sluchawka niedawno mialem wymieniana tasme lcd ale teraz mysle ze to nie jest tasma zepsuta bo by sie wieszal wyswietlacz po rozsunieciu a tu tylko nie dzialaja guziki dziala tylko jeden PROSZE O POMOC czy mozna to naprawic we wlasnym zakresie???i co moze byc przyczyna??????
-
- -
Pewnie wyswietlacz padl...ja tez mam problem, nagle pewnego pieknego dnia telefon sie wlacza,ekran sei swieci a pozostaje caly bialy a klawisze sie wciskaja i nawet mge dzonic,czy to wina softu a moze cos na ekraniku niestyka a moze jeszcze cos innego
Ale jak masz torxa to rozkrec i podociskaj tasme, jak nie pomoze to wyswietlacz...
siejson
JAk dziala tylko czerwona sluchawka to oznacza ze masz zwarcie na klawiszach. Najprawdopodobnej boczny przycisk jest wcisniety na stale (czesto sie zdaza). Musisz rozkrecic telefon i zobaczyc czy nie zostal gdzies zawilgocony.
mazureq
uszkodzona jest tylko ta tasma. Bardzo czesty przypadek wymien i na 90 % wyswietlacz zadziala.
JAk dziala tylko czerwona sluchawka to oznacza ze masz zwarcie na klawiszach. Najprawdopodobnej boczny przycisk jest wcisniety na stale (czesto sie zdaza). Musisz rozkrecic telefon i zobaczyc czy nie zostal gdzies zawilgocony.
mazureq
uszkodzona jest tylko ta tasma. Bardzo czesty przypadek wymien i na 90 % wyswietlacz zadziala.
-
- -