Dzięki wszystkim za pomoc. I tak po dłuższych przemyśleniach dochodzę do wniosków, że lepiej będzie mi kupić fabryczny wzmacniacz.
Pewnie składany wydzie taniej - ale co z tego składania wyjdzie? Wzmacniacz ponad 100W to nie prosta sprawa. Do tego jeszcze jakaś sensowna obudowa... Ech, na to pytanie, to tylko Ty sam jesteś w stanie sobie odpowiedzieć, bo tylko Ty wiesz, co już jesteś w stanie zrobić, a czego jeszcze nie... Musisz po prostu spojżeć obiektywnie na sprawę.
Ten cytat jest uzasadnieniem mojego wyboru.
Dalej chcę, żeby to był wzmacniacz na tranzystorach ale w sumie jeśli będzie to kupny to wielkiej róznicy mi to chyba nie zrobi pomijając kwestię ceny. Co do skuteczności no to chodzi mi o moc pobraną do oddanej ale także odstęp od szumów i tą dynamikę. Z tego co czytałem na innym forum bardzo dobre parametry ma wzmacniacz klasy G. Chodzi mi właśnie o "parametry dźwiękowe" tj odstęp sygnał/szum i dobre przenoszenie całego zakresu częstotliwości na czym zależy mi najbarzdiej ze względu na różne gatunki muzyczne jakie puszczam na imprezach. Tak więc jeśli macie jeszcze jakieś sugestie i porady chętnie z nich skorzystam.
[ Dodano: 22-04-2007, 15:06 ]
tutaj mam propozycję wzmacniacza. Co o nim sądzicie?/ Prosiłbym o wnikliwą analizę, które parametry mogłyb być lepsze, a które są w porządku??