Witam!
Po wymianie pozystora i kilku elementów : R 702, D701, elektrolitów w układzie korekcji E/W.
TV ruszył. Obraz kolory ładne ale obraz jest za szeroki. Próbowałem go skorygowac w trybie serwisowym ale nie reaguje.
Co może byc przyczyną???
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZa szeroki obraz Panasonic 25MD1P
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
-
- -
Re: Za szeroki obraz Panasonic 25MD1P
no to już masz trop,Próbowałem go skorygowac w trybie serwisowym ale nie reaguje.
Co może byc przyczyną???
elementem wykonawczym korekcji EW jest zazwyczaj jakiś tranzystorek na radiatorze,
czasami specjalizowany scalak, prześledź drogę sygnału H Size od proca do elementu wykonawczego, schemat w tym przypadku jest niezbędny, mogłeś zewrzeć coś cyną przy wymianie elementów
Witam!
Z procka nie wychodzi sygnał oznaczony jako H-size. Chyba, że chodzi o E/W.
Prosze o dalsze wskazówki.
Pozdrawiam
A schemacik mam już od poczatku.
[ Dodano: 17-04-2007, 17:28 ]
W trybie serwisowym opcja H-pos działą da się ragulowac położenie obrazu. Natomiast H-amp jest regulacja ale tylko w małym stopniu. Pozatym obraz jest dalej wklęsły )( i za szeroki.
[ Dodano: 17-04-2007, 17:32 ]
Dodam jeszcze schemat w załączniku
Z procka nie wychodzi sygnał oznaczony jako H-size. Chyba, że chodzi o E/W.
Prosze o dalsze wskazówki.
Pozdrawiam
A schemacik mam już od poczatku.
[ Dodano: 17-04-2007, 17:28 ]
W trybie serwisowym opcja H-pos działą da się ragulowac położenie obrazu. Natomiast H-amp jest regulacja ale tylko w małym stopniu. Pozatym obraz jest dalej wklęsły )( i za szeroki.
[ Dodano: 17-04-2007, 17:32 ]
Dodam jeszcze schemat w załączniku
- Załączniki
-
- Panasonic TX25MD1P.rar
- (760.16KiB)Pobrany 168 razy