Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Projekt do wykonania

l-y-p-e-k
-
-
Projekt do wykonania

Postautor: l-y-p-e-k » 13 mar 2007, o 20:43

Witam. Jestem studentem elektroniki i telekomunikacji i mam do wykonania projekt i nie wiem jak sie za to zabrac. Temat projektu to :
Zaprojektowac system optycznej ochrony obiektu zabytkowego przed kradzieżą. obiekt osłonięty jest na noc przezroczystą obudową ze szkła pancernego.

Jestem w stanie zapłacić za ten projekt. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila. l-y-p-e-k@o2.pl lub l.y.p.e.k@wp.pl Wtedy podam wiecej szczegolow co mam dokladnie zrobic.

Bardzo prosze o pomoc. Z gory dzieki.
Jesli nie nikt z was nie potrafi mi pomoc to moze znacie kogos lub macie jakis namiar na jakies biuro projektowe czy cos takiego. Nie wiem nawet jak zaczac to robic i od czego mam zaczac. TO ma byc tylko taki teoretyczny projekt w ktorym ma sie znajdowac schemat blokowy rozmieszczenia elementow do wykonania tego systemu oraz opis poszczegolnych elementow. nie potrzeba mi zadbych obliczen.
Pozdrawiam

sp9coo
-
-

ochrona optyczna

Postautor: sp9coo » 16 mar 2007, o 18:21

Witam
Może coś pomogę ,jeżeli jest to szklana kopuła warto by pomyśleć o skanowaniu laserem z pewnej odległości a promień kontrolny mugł by się odbijać od lustra wewnątrz kopuły ćoś na wzór bariery na podczerwień.
Grzegorz :607:

ROM
-
-

Postautor: ROM » 18 mar 2007, o 00:15

obiekt osłonięty jest na noc przezroczystą obudową ze szkła pancernego.
Skoro układ optyczny to może czujniki podczerwieni (np. podczerwieni pasywnej).
Promień niekoniecznie musi odbijać się od kopuły, myślę , że to dla zmyłki przeciwnika :) .

l-y-p-e-k
-
-

Postautor: l-y-p-e-k » 18 mar 2007, o 16:12

No wlasnie fajnie by bylo jakby to bylo z bariery na podczerwien.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”