Witam. Coś nie tak się dzieje z moim systemem.
Pewnie to wina którejś aktualizacji, bo dotąd nie miałem tego problemu, pozatym czytałem gdzieś w necie, że jakiś gość ma podobny problem, ale nie może go rozwiązać.
Czy miał ktoś z was taki problem?
Strasznie "późno" włącza mi się połączenie lokalne - ikonka w trayu pojawia się po około minucie albo i nawet więcej i wyskakuje komunikat, że "Żadna zapora nie jest włączona" i po chwili znika.
Jeśli ktoś z was wie która to aktualizacja to dajcie znać - wywalę to i będzie spokój.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się"Żadna zapora nie jest włączona"
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
Hmm..Jeśli tylko ikona stanowi problem to polecam zmienić sposób informowania przez centrum zabezpieczeń.. Panel sterowania->centrum zabezpieczeń->zmień sposób informowania mnie przez centrum zabezpieczeń...
Tyle jeśli chodzi o ikonę..Co zaś do późnego zaskakiwania połączenia lokalnego to nie mam pojęcia...A wuaclt.exe pojawia się tylko (w każdym razie u mnie i na kilku kompach na których przacowałem) przy starcie systemu na krótką chwilę(o dziwo nawet przy wyłączonych aktualizacjach )..z tym że zazwyczaj było to na świeżo zainstalowanych systemach..
Choćbym chciał więcej nie pomogę..Swoją drogą sprawdź czy jakieś śmieci nie odpalają Ci się na starcie..do wyłączenia ich polecam RegCleaner'a
Pozdrawiam
Tyle jeśli chodzi o ikonę..Co zaś do późnego zaskakiwania połączenia lokalnego to nie mam pojęcia...A wuaclt.exe pojawia się tylko (w każdym razie u mnie i na kilku kompach na których przacowałem) przy starcie systemu na krótką chwilę(o dziwo nawet przy wyłączonych aktualizacjach )..z tym że zazwyczaj było to na świeżo zainstalowanych systemach..
Choćbym chciał więcej nie pomogę..Swoją drogą sprawdź czy jakieś śmieci nie odpalają Ci się na starcie..do wyłączenia ich polecam RegCleaner'a
Pozdrawiam
re
dużo masz aplikiacji w auto starcie???