Witam,
potrzebuję kompilatora z kodu źródłowego C++ na kod źródłowy ANSI C...
Chcę połączyć Javę z C++ przy użyciu narzędzia javah, ale z tego co wiem, javah wymaga plików ANSI C, a ja mam bibliotekę funkcji w C++.... Chyba żebym się mylił??
Proszę o odpowiedź.
Dziękuję
Pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siękompilator kodu źródłowego z C++ na ANSI C
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- obi one kenobi
- -
- Kontaktowanie:
Re: kompilator kodu źródłowego z C++ na ANSI C
Que ??kompilatora z kodu źródłowego C++ na kod źródłowy ANSI C...
Obiektowka w Ansi C ??
Ansi C jest, ze tak to ujme, definicja czystosci jezyka C, uniezalezniajaca od architektury i jednoznaczna. Ale ciagle jezyka C, nie C++.
Niebardzo sie pochwaliles co Ty tam w tym C++ (??) masz napisane, wiec nie powiem czy wogole da sie to przetlumaczyc, ale jak juz jakis czas temu w innym watku (chyba na tym forum??) padlo... najlepszym kompilatorem miedzy jezykami wysokiego poziomu jest... programista znajacy oba jezyki.
To jest całkowicie możliwe do zrobienia (ostatecznie wszystko co jest w C++ mozna napisać w C, ale po co, ale czy maszynowa translacja będzie użyteczna to inne pytanie) Na początek wystarczy tylko nazwać poprawnie czynność która chcesz wykonać. Potem to tylko wpisac do Google i od razu znajdziesz kilka sensownych (choć nie zawsze darmowych porad) A co wpisac do wyszukiwarki?
na przykład: (koniecznie jako jedna frazę)
bis
na przykład: (koniecznie jako jedna frazę)
albo inne wariacje, ale poprawnie nazywając czynność."C++ to C translation"
bis
obi one kenobi
pliku *.class plik nagłówkowy do użycia przez mechanizmy JNI,
ten header według mnie będzie akceptowalny przez większość kompilatorów czy C czy C++
(lub może inaczej: ja nigdy problemów z nim nie miałam począwszy od Compaq C na VMS
a na BCB pod Windows skończywszy)
problem możesz mieć natomiast z tym:
obiektów...to automatycznie oznacza nieco więcej pisania (klasy kontenerowe, zarządzanie życiem obiektów etc,itd...)
czy możesz napisać coś więcej o tych funkcjach w c++?
przykładowe sygnatury, jakimi operują typami danych...?
pozdrawiam,
Natasza
narządko javah niczego nie wymaga...ono tylko generuje ze skompilowanegoChcę połączyć Javę z C++ przy użyciu narzędzia javah,
ale z tego co wiem, javah wymaga plików ANSI C,
a ja mam bibliotekę funkcji w C++....
pliku *.class plik nagłówkowy do użycia przez mechanizmy JNI,
ten header według mnie będzie akceptowalny przez większość kompilatorów czy C czy C++
(lub może inaczej: ja nigdy problemów z nim nie miałam począwszy od Compaq C na VMS
a na BCB pod Windows skończywszy)
problem możesz mieć natomiast z tym:
jeżeli w/w funkcje jako parametry dostają np. wskaźniki lub referencje do już utworzonychmam bibliotekę funkcji w C++....
obiektów...to automatycznie oznacza nieco więcej pisania (klasy kontenerowe, zarządzanie życiem obiektów etc,itd...)
czy możesz napisać coś więcej o tych funkcjach w c++?
przykładowe sygnatury, jakimi operują typami danych...?
pozdrawiam,
Natasza