Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNEOSTRADA bez limitów!!
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
TP zlikwiduje również limity transferu danych we wszystkich opcjach neostrady tp.
Nowe promocyjne oferty TP skierowane do klientów, którzy już korzystają z neostrady, nie wiążą się z żadnymi dodatkowymi formalnościami czy opłatami. Dzięki nowym propozycjom ponad 1,6 mln klientów neostrady będzie mogło bez ograniczeń ściągać potrzebne dane z Internetu, a około 360 tys. osób będzie mogło surfować w sieci dwukrotnie szybciej niż do tej pory.
Przyspieszenie najniższej prędkości neostrady spowoduje, że wszystkie opcje tej usługi spełnią standardy broadbandu przyjęte w Unii Europejskiej oraz OECD. Poprawi to znacznie pozycję Polski w rankingach krajów rozwijających nowoczesne technologie komunikacyjne. Nowa oferta to także kolejny krok TP zwiększający komfort korzystania z Internetu i wsparcie rozwoju społeczeństwa informacyjnego.
Ze względu na skalę przedsięwzięcia, zmiana prędkości potrwa około miesiąca. Jako pierwsi na prędkość 256 kb/s przełączani będą klienci, którym do końca umów terminowych pozostało najmniej czasu, a w dalszej kolejności Ci, którzy umowy na świadczenie usługi neostrada tp w opcji 128 na czas określony lub nieokreślony podpisali tuż przed rozpoczęciem akcji.
Zwiększenie prędkości transmisji jest świadczone w ramach możliwości technicznych.
Nowe promocyjne oferty TP skierowane do klientów, którzy już korzystają z neostrady, nie wiążą się z żadnymi dodatkowymi formalnościami czy opłatami. Dzięki nowym propozycjom ponad 1,6 mln klientów neostrady będzie mogło bez ograniczeń ściągać potrzebne dane z Internetu, a około 360 tys. osób będzie mogło surfować w sieci dwukrotnie szybciej niż do tej pory.
Przyspieszenie najniższej prędkości neostrady spowoduje, że wszystkie opcje tej usługi spełnią standardy broadbandu przyjęte w Unii Europejskiej oraz OECD. Poprawi to znacznie pozycję Polski w rankingach krajów rozwijających nowoczesne technologie komunikacyjne. Nowa oferta to także kolejny krok TP zwiększający komfort korzystania z Internetu i wsparcie rozwoju społeczeństwa informacyjnego.
Ze względu na skalę przedsięwzięcia, zmiana prędkości potrwa około miesiąca. Jako pierwsi na prędkość 256 kb/s przełączani będą klienci, którym do końca umów terminowych pozostało najmniej czasu, a w dalszej kolejności Ci, którzy umowy na świadczenie usługi neostrada tp w opcji 128 na czas określony lub nieokreślony podpisali tuż przed rozpoczęciem akcji.
Zwiększenie prędkości transmisji jest świadczone w ramach możliwości technicznych.
Ostatnio zmieniony 1 lut 2007, o 21:24 przez PICIA, łącznie zmieniany 1 raz.
No fajnie fajnie... bez limitów wreszcie, ale i tak mam poważny dylemat, bo mogę teraz zrezygnować z umowy bez żadnego problemu, ale...
Chodzi o to, że Netia podobno od kwietnia ma "wejść" do nas (do Jedliny Zdrój) na łączach Telekomunikacji i można wykupić sobie łącze 6MBit za 130zł brutto bez limitów na 12m-cy.
Gdzie w TP płacę za 0.5MBit 86zł miesięcznie! i to przy umowie na 24m-ce.
http://www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html
Tyle, że to od kwietnia i czy aby napweno...
No i co ja mam teraz zrobić? Męczyć się z 512kb/s przez następny rok czy zrezygnowac i przesiedzieć w domu bez internetu od 15 lutego do kwietnia?
Oni dobrze widzą co robią :(
Wczoraj kolega podesłał mi takie coś:
http://www.multimo.pl/dostepnosc.html
No i też nie wiem co zrobić z tym fanetem, bo wiadomo czy na 100% to będzie? Nic nie jest pewne a ja potrzebuje internetu i tyle.
Czy ktoś z was korzystał z ich usług? Tej firmy Multimo?
Pierwszy raz o nich słyszę i nie jestem przekonany.
Na czym oni udostępniają internet? Radiowo? Po kablach z TP?
Jestem w poważnej kropce, bo jak nie zrezygnuję do 15 to przez rok będę miał 512 za 86zł :/
Znowu jak chce podnieść prędkość żadna z promocyjnych cen mnie nie obowiązuje i nie mam prawa do niczego co jest tańsze w ich ofercie.
Jak zerwę umowę po 15 lutego to znowu muszę liczyć się z tym, że będę musiał płacić jakieś kary.
Gdyby byli choć trochę uczciwi to (bo czlowiek nie widedział, że dobierze sie do nich UKE) by podnieśli nam tą prędkość albo dali normalnie zrezygnować i wziąć to co się chce a nie mówić, że jak już miałem neo to nie obowiązuje mnie żadna promocja.
Ile zapłacę kary jak zrezygnuje od marca czy od kwietnia jeśli do końca umowy w sumie został mi rok czasu?
Chodzi o to, że Netia podobno od kwietnia ma "wejść" do nas (do Jedliny Zdrój) na łączach Telekomunikacji i można wykupić sobie łącze 6MBit za 130zł brutto bez limitów na 12m-cy.
Gdzie w TP płacę za 0.5MBit 86zł miesięcznie! i to przy umowie na 24m-ce.
http://www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html
Tyle, że to od kwietnia i czy aby napweno...
No i co ja mam teraz zrobić? Męczyć się z 512kb/s przez następny rok czy zrezygnowac i przesiedzieć w domu bez internetu od 15 lutego do kwietnia?
Oni dobrze widzą co robią :(
Wczoraj kolega podesłał mi takie coś:
http://www.multimo.pl/dostepnosc.html
No i też nie wiem co zrobić z tym fanetem, bo wiadomo czy na 100% to będzie? Nic nie jest pewne a ja potrzebuje internetu i tyle.
Czy ktoś z was korzystał z ich usług? Tej firmy Multimo?
Pierwszy raz o nich słyszę i nie jestem przekonany.
Na czym oni udostępniają internet? Radiowo? Po kablach z TP?
Jestem w poważnej kropce, bo jak nie zrezygnuję do 15 to przez rok będę miał 512 za 86zł :/
Znowu jak chce podnieść prędkość żadna z promocyjnych cen mnie nie obowiązuje i nie mam prawa do niczego co jest tańsze w ich ofercie.
Jak zerwę umowę po 15 lutego to znowu muszę liczyć się z tym, że będę musiał płacić jakieś kary.
Gdyby byli choć trochę uczciwi to (bo czlowiek nie widedział, że dobierze sie do nich UKE) by podnieśli nam tą prędkość albo dali normalnie zrezygnować i wziąć to co się chce a nie mówić, że jak już miałem neo to nie obowiązuje mnie żadna promocja.
Ile zapłacę kary jak zrezygnuje od marca czy od kwietnia jeśli do końca umowy w sumie został mi rok czasu?
Nosz... czy ta tepsa nie mogla by nie wprowadzac zadnych nowych promocji ?? Namieszaja ludziom w glowach... i pozniej im sie internet nie podoba...
End: o ile mnie pamiec nie myli, to zaplacisz kare w wysokosci udzielonych znizek... czyli roznice pomiedzy nominalna cena uslugi, a ta ktora placisz... za kazdy miesiac w ktorym kozystales z uslugi (czyli od poczatku umowy). A ze 512 w nominalnej kosztowalo grubo ponad 100....
Multimo... napisali przeca ze DSL, wiec nie radiowe... ceny (kuna) tez niezle... tylko ten cennik cos sie kupy nie trzyma... roznice w roznych wersjach.
Edit: no... neo 512 czas nieokreslony => 168,36 /msc wiec 12*(168-86)... to taniej Cie wyjdzie zaplacic z gory abo za ten pozostaly rok
End: o ile mnie pamiec nie myli, to zaplacisz kare w wysokosci udzielonych znizek... czyli roznice pomiedzy nominalna cena uslugi, a ta ktora placisz... za kazdy miesiac w ktorym kozystales z uslugi (czyli od poczatku umowy). A ze 512 w nominalnej kosztowalo grubo ponad 100....
Multimo... napisali przeca ze DSL, wiec nie radiowe... ceny (kuna) tez niezle... tylko ten cennik cos sie kupy nie trzyma... roznice w roznych wersjach.
Edit: no... neo 512 czas nieokreslony => 168,36 /msc wiec 12*(168-86)... to taniej Cie wyjdzie zaplacic z gory abo za ten pozostaly rok
Żadnej kary nie bedzie. Zmienił się regulamin świadczenia usługi i zgodnie z prawem telekomunikacyjnym w takim przypadku użytkownik może zrezygnować z usługi bez żadnych konsekwencji.o ile mnie pamiec nie myli, to zaplacisz kare w wysokosci udzielonych znizek... czyli roznice pomiedzy nominalna cena uslugi, a ta ktora placisz... za kazdy miesiac w ktorym kozystales z uslugi (czyli od poczatku umowy). A ze 512 w nominalnej kosztowalo grubo ponad 100....
Bedzie bedzie... czytaj dokladnie pytanieŻadnej kary nie bedzie. Zmienił się regulamin świadczenia usługi i zgodnie z prawem telekomunikacyjnym w takim przypadku użytkownik może zrezygnować z usługi bez żadnych konsekwencji.
Inna sprawa, ze moglo by sie tak udac... wypowiedziec 14-go, i liczyc ze do marca nie odlacza... Picia... ile czasu by uplynelo do odlaczenia ??
re
wypowiedzenie umowy-30 dni kalendarzowych
Czyli idę 15 lutego i mówię, że chcę jednak zrezygnować i przez jeszcze 30 dni mam internet?
Hm... może by jakoś się udało ;) ale jak się nie uda to klapa na max.
Pajaczek Z tymi promocjami to jest ok, ale mogli by zrobić tak, że obowiązują wszystkich i nowych użytkowników i tych co już mieli a chcą dalej korzystać.
Może po prostu źle się wyraziłem.
Hm... może by jakoś się udało ;) ale jak się nie uda to klapa na max.
Pajaczek Z tymi promocjami to jest ok, ale mogli by zrobić tak, że obowiązują wszystkich i nowych użytkowników i tych co już mieli a chcą dalej korzystać.
Nie... to ja sie troche zle wyrazilem... oni poprostu psuja mi rynek ;p Namieszaja ludziom w glowach reklamami, i pozniej ludzie spodziewaja sie cudow. A niestety potencjalem inwestycyjnym to konkurowac nie moge.Pajaczek Z tymi promocjami to jest ok, ale mogli by zrobić tak, że obowiązują wszystkich i nowych użytkowników i tych co już mieli a chcą dalej korzystać.
Ps. Promocje zadko (nie widzialem takiej) obejmuja juz trwajace umowy. Bylo by to oddanie czegos w zamian za nic... no chyba ze zobowiazesz sie np. do przedluzenia terminu umowy... takia "wymiana zobowiazan" to juz spotykana.
re
tyknij sobie na 9393 wsio ci wyjasniąCzyli idę 15 lutego i mówię, że chcę jednak zrezygnować i przez jeszcze 30 dni mam internet?
Hm... może by jakoś się udało ale jak się nie uda to klapa na max.
ps
ja jestem na kursie i teraz mam wiele na głowie
-nawet niemam dostępu do stanowiska-informator
re
dokladnieIdziesz 14 lutego !!!! 15 zaczyna obowiazywac nowy regulamin, a zrezygnowac bez konsekwencji mozesz do 14-go wlacznie.Czyli idę 15 lutego i mówię, że chcę jednak zrezygnować i przez jeszcze 30 dni mam internet?
End:
Robiac rundke po czasem odwiedzanych stronach znalazlem cos, co moze Cie zainteresowac (choc szukalem czegos zupelnie innego ) warto sprawdzic, by nie utknac:
Check this
Robiac rundke po czasem odwiedzanych stronach znalazlem cos, co moze Cie zainteresowac (choc szukalem czegos zupelnie innego ) warto sprawdzic, by nie utknac:
Check this
Dzięki pajaczek!
Zadzwonie dzisiaj do Netia i zapytam o szczegóły... to samo z multimo.
Tylko gorzej będzie jak ktoś mnie zapewni, że będzie a nie będzie... :/
To co zrobię wtedy...
Chodzi o to, że nie mogę czekać na nowego operatora jeśli ten nawet w 100% będzie udostępniał internet w mojej mieścinie.
Za dużo w internecie mam do zrobienia, to mój jedyny kontakt ze światem, z ludźmi.
Wiem... kiedyś nie było internetu i ludzie żyli.. ale teraz jest inaczej, to stało się narzędziem..
Już pomyślałem tak (może to chamsko wygląda ale...) że jeśli nie zrezygnuje a wejdzie nowy operator to ja po prostu zrezygnuje z usług TP całkowicie, bo się przeprowadzam w miejsce w którym operator nie będzie miał możliwości podłączenia mnie do swojej sieci... Np. do Anglii ;)
I wtedy np. mój brat założy numer w TP i jako nowy abonent będzie mógł skorzystać z usług oferowanych przez operatora Netia.
Choć szczerze pisząc to chcę uniknąć takiej sytuacji jednak TP w pewnym sensie "zmusza" mnie do takiego czegoś.
Chyba, że naprawdę zrezygnuje z neostrady dopiero jak wejdzie nowy operator, ale znowu jakie tego będą konsekwencje ;(
Zadzwonie dzisiaj do Netia i zapytam o szczegóły... to samo z multimo.
Tylko gorzej będzie jak ktoś mnie zapewni, że będzie a nie będzie... :/
To co zrobię wtedy...
Chodzi o to, że nie mogę czekać na nowego operatora jeśli ten nawet w 100% będzie udostępniał internet w mojej mieścinie.
Za dużo w internecie mam do zrobienia, to mój jedyny kontakt ze światem, z ludźmi.
Wiem... kiedyś nie było internetu i ludzie żyli.. ale teraz jest inaczej, to stało się narzędziem..
Już pomyślałem tak (może to chamsko wygląda ale...) że jeśli nie zrezygnuje a wejdzie nowy operator to ja po prostu zrezygnuje z usług TP całkowicie, bo się przeprowadzam w miejsce w którym operator nie będzie miał możliwości podłączenia mnie do swojej sieci... Np. do Anglii ;)
I wtedy np. mój brat założy numer w TP i jako nowy abonent będzie mógł skorzystać z usług oferowanych przez operatora Netia.
Choć szczerze pisząc to chcę uniknąć takiej sytuacji jednak TP w pewnym sensie "zmusza" mnie do takiego czegoś.
Chyba, że naprawdę zrezygnuje z neostrady dopiero jak wejdzie nowy operator, ale znowu jakie tego będą konsekwencje ;(