witam,
mam w kompie karte tv i obraz jest ladny, ale niestety widnieja na nim pasy od gory do dolu. W serwisie powiedzieli mi ze to objaw za slabego sygnalu i ze potrzebuje wzmacniacza antenowego.
Takowy jest dosyc drogi wiec postanowilem go sobie zrobic.
szukalem w necie schematu, ale nie znalazlem nic takiego
Moze ktos by mi zapodal przykladowy schemat takiego wzmacniacza? (zeby byl prosty)
Bylbym bardzo wdzieczny.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięwzmacniacz antenowy
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
re
zapewne kolega ma tz odbicia sygnału spowodowane złym ustawieniem anteny albo coś z ekranowaniem ....
co wykonania takiego wzmacniacza-powiem od razu ...taki wzmacniacz z rozdzielaczem np na 2 odb kupisz za ok od 30 zł ....
ps
kiedyś brałem się za budowę takowych z róznych opisów ...i powiem że zawsze projekt poległ albo nie działało albo róznica była niezbyt wielka .jesli się niema doświadczenia w obwodach W.CZ ...to marne szanse przynajmniej w moim wypadku tak bylo
czy te pasy sa na każdym odbieranym programie???
co wykonania takiego wzmacniacza-powiem od razu ...taki wzmacniacz z rozdzielaczem np na 2 odb kupisz za ok od 30 zł ....
ps
kiedyś brałem się za budowę takowych z róznych opisów ...i powiem że zawsze projekt poległ albo nie działało albo róznica była niezbyt wielka .jesli się niema doświadczenia w obwodach W.CZ ...to marne szanse przynajmniej w moim wypadku tak bylo
czy te pasy sa na każdym odbieranym programie???