Gdzie mogę zlecić wykonanie taśmy połączeniowej z nadrukowanymi ścieżkami?
I ile może to kosztować?
A może inaczej?
Kilka dni temu upadł mi aparat fotograficzny i lekko został zachlapany, w wyniku zdarzenia przestały działać przyciski. Został rozkręcony, przyciski wymyte i wysuszone. Zaczął normalnie działać. Jednakże podczas skręcania pomyliłem wkręty i w jeden z otworów wkręciłem zbyt długi wkręt. Co spowodowało uszkodzenie taśmy leżącej tuż pod otworem.
W serwisie powiedzieli mi, że nie mogą sprzedać samej taśmy i oni sami muszą koniecznie założyć tą tasiemkę, natomiast mogą mi zrobić darmową wycenę naprawy, szczerze mówiąc nie ufam takiej wycenie, przecież ktoś musi to rozkręcić, zobaczyć co jest zepsute - kto za to zapłaci?
Jaką mam pewność, że gdy nie zdecyduję się naprawę, to aparat wróci do mnie w takim samym stanie? Jaką mam możliwość udowodnienia że "chłopaki" nie wymontowali sobie z niego jeszcze czegoś i tutaj właśnie jest ukryta ta bezpłatna wycena.
A zwłaszcza, że serwis pomimo moich zapewnień, że tylko ta część jest uszkodzona, nie chce podać nawet przybliżonej ceny usługi.
To skąd oni biorą cenę za naprawę - z księżyca?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPołączenia giętkie taśmowe
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam!
Nie chciałbym w tym miejscu nikogo obrazić, ale kiedyś pracowałem krótki czas w serwisie RTV i wiem jak działają takie serwisy. Nie chciałbym tutaj mówić o szczegółach ale jedno mogę powiedzieć: Serwisów należy wystrzegać się jak ognia ! Oddajesz sprzęt do naprawy a wraca do ciebie nie zawsze to co oddałeś (może tylko obudowa zostaje zawsze ta sama). Często podczas prób naprawy serwisant sam niechcący coś uszkodzi - no a klient i tak za to zapłaci. Wymiana niektórych podzespołów - czysta fikcja. Czasami wystarcza wymiana bezpiecznika a tu na na karcie napisane wymiana procesora - ot taki czysty zysk. Oczywiście nie mówię że wszyscy tak działają, mam nadzieję że zdarzają się uczciwy ludzie, zresztą wystarczy obejrzeć program Usterka na TVN
A i jeszcze jedno - wycena. Zazwyczaj robi się to zależnie od wartości sprzętu, mało kiedy od tego co zostało zrobione. Nawet wymiana bezpiecznika w sprzęcie np. za 10000PLN będzie kosztowała może z 1000PLN
Pozdrawiam
Nie chciałbym w tym miejscu nikogo obrazić, ale kiedyś pracowałem krótki czas w serwisie RTV i wiem jak działają takie serwisy. Nie chciałbym tutaj mówić o szczegółach ale jedno mogę powiedzieć: Serwisów należy wystrzegać się jak ognia ! Oddajesz sprzęt do naprawy a wraca do ciebie nie zawsze to co oddałeś (może tylko obudowa zostaje zawsze ta sama). Często podczas prób naprawy serwisant sam niechcący coś uszkodzi - no a klient i tak za to zapłaci. Wymiana niektórych podzespołów - czysta fikcja. Czasami wystarcza wymiana bezpiecznika a tu na na karcie napisane wymiana procesora - ot taki czysty zysk. Oczywiście nie mówię że wszyscy tak działają, mam nadzieję że zdarzają się uczciwy ludzie, zresztą wystarczy obejrzeć program Usterka na TVN
A i jeszcze jedno - wycena. Zazwyczaj robi się to zależnie od wartości sprzętu, mało kiedy od tego co zostało zrobione. Nawet wymiana bezpiecznika w sprzęcie np. za 10000PLN będzie kosztowała może z 1000PLN
Pozdrawiam
Tak jest to bardzo specyficzna tasiemka, odpowienio wyprofilowana.
Model aparatu Canon A620 - jeżeli ktoś miałby na sprzedaż taki?
[ Dodano: 09-01-2007, 07:12 ]
Halo a może ktoś wie jak zakupić taką tasiemkę w serwisie "CSI FOTO I VIDEO" w Warszawie. Po prostu pytam czy ktoś nie ma tam "wejść". Bo oficjalnie nie chcą mi sprzedać. A nawet nie chcą podać mi przybliżonych kosztów takiej naprawy.
POMOCY!!!!
Model aparatu Canon A620 - jeżeli ktoś miałby na sprzedaż taki?
[ Dodano: 09-01-2007, 07:12 ]
Halo a może ktoś wie jak zakupić taką tasiemkę w serwisie "CSI FOTO I VIDEO" w Warszawie. Po prostu pytam czy ktoś nie ma tam "wejść". Bo oficjalnie nie chcą mi sprzedać. A nawet nie chcą podać mi przybliżonych kosztów takiej naprawy.
POMOCY!!!!