Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem Thomson
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Witam. Mam taki probelm z telewizorem Thomson TF 7350 ISN. Mianowicie gdy ogladam Tv to mi sie sam telewizor wyłancza i potem się nie chce załączyć.Wygląda to tqak jakby chciał ale nie potrafi.To światełko standby tak przygasa i telewizor tak syczy tak jak normalnie przy wlaczaniu a załączyć sie nie może.
Re: Problem Thomson
Najpierw to go sprawdź pod katem zimnych lutów w zasilaczu po obu stronach (pierwotna/wtórna)Witam. Mam taki probelm z telewizorem Thomson TF 7350 ISN. Mianowicie gdy ogladam Tv to mi sie sam telewizor wyłancza i potem się nie chce załączyć.Wygląda to tqak jakby chciał ale nie potrafi.To światełko standby tak przygasa i telewizor tak syczy tak jak normalnie przy wlaczaniu a załączyć sie nie może.
Elko po stronie pierwotnej do wymiany nawet profilaktycznie, po tylu latach mogły zmienić pojemność.
Zrób to i po tym zabiegu włącz TV i zmierz napięcie B+ czy jest prawidłowe (nie zawyżone) Czy na Pk masz 200V itp. takie standardowe pomiary w zasilaczu.
Niewykluczone nadpalenie FBT
Problem Thomson
Poszukaj gałezi 5V wymień wszystkie kondesatory i sprawdz na procesorze jesli masz oscyloskop czy idą impulsy od V i H do procka