Witam dostalem od kolegi blaupunkta radioodwarzacz kasetowy
kolega podlaczyl go pod 24 i nie wiem co sie spalilo zero reakcji bezpiecznik sprawdzilem i jest ok ale gdy podlaczam pod 12 nic sie nie dzieje jak muslicie???????/ co sie moglo spalic ma on koncowke mocy LM2005T-M pomozcie
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięBlaupunkt ESSEN CG 31
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
re
Moze być że:
spalone końcówki mocy,uszkodzony stabilizator dla cyfrówki.dokładnie sprawdzić czy niema upalonych ścieżek.
Niemniej gdy końcówki mocy sa spalone -powinny się wyrąźnie grzać tam gdzie sa zamocowane-radiator-obudowa.
Jesli tak to zapewne poleciały TDA2005 nie są drogie
spalone końcówki mocy,uszkodzony stabilizator dla cyfrówki.dokładnie sprawdzić czy niema upalonych ścieżek.
Niemniej gdy końcówki mocy sa spalone -powinny się wyrąźnie grzać tam gdzie sa zamocowane-radiator-obudowa.
Jesli tak to zapewne poleciały TDA2005 nie są drogie
na płytce pod spodem sa takie malutkie kwadaraciki jest tego bardzo duzo to powinno przewodzic prad czy nie ?????? bo sprawdzam właśnie miernikiem przepływ prądu i na pierwszym takim kwadraciku nie przewodzi prad jest na nich napisane 103,232,223,102,123,
Nie pisz dużą czcionką... w szkole też piszesz zdania dużymi literami? Nie chcę dawac ostrzeżen za takie coś... popraw to i będzie si End
Nie pisz dużą czcionką... w szkole też piszesz zdania dużymi literami? Nie chcę dawac ostrzeżen za takie coś... popraw to i będzie si End
Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, o 20:38 przez nnnorbi, łącznie zmieniany 1 raz.