Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięmonitor Nec MultiSync FE950 pomocy
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
-
- -
Witam mam Monitor nec i po podłączeniu dioda ze stanu czuwania przechodzi na kolor zielony i na tym koniec. Obraz pozostaje czarny (nie wyświetla nawet menu). Pomóżcie. Jest szansa na naprawienie go czy to coś poważnego?
Re: monitor Nec MultiSync FE950 pomocy
Nie chcę byc niemiły, ale jeśli nie masz pojęcia o elektronice to gdzie chcesz ręce pchać? Złapiesz nie tam gdzie trzeba i tragedia będzie...Witam mam Monitor nec i po podłączeniu dioda ze stanu czuwania przechodzi na kolor zielony i na tym koniec. Obraz pozostaje czarny (nie wyświetla nawet menu). Pomóżcie. Jest szansa na naprawienie go czy to coś poważnego? :(
Sprawdziłes cokolwiek? Jakieś pomiary...
Żarzenie kinola jest?
Zimne luty na Pk?
HV rusza?
Można wróżyć..
Jak mamy Ci pomóc jesli Ty nic nie sprawdziłeś?
Re: monitor Nec MultiSync FE950 pomocy
szansa zawsze jest...Witam mam Monitor nec i po podłączeniu dioda ze stanu czuwania przechodzi na kolor zielony i na tym koniec. Obraz pozostaje czarny (nie wyświetla nawet menu). Pomóżcie. Jest szansa na naprawienie go czy to coś poważnego?
niemniej wartałoby zrobic jakies pomiary...napięć
poszukam schematu