witam wszystkich:)
przyznaje się bez bicia ze jestem słabiutko zaznajomiony z elektonika:)
jak na złość muszę przygotować referat na studia
"opis matematyczny układów dysktetnych"
czy dysponuje ktos jakimis linkami z materialami na ten temat? albo w jakis ksiazakach moge tego szukac, z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięopis matematyczny układów dyskretnych
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Myslę, że potrzebujesz pierwszych 2..3 rozdziałów z dowolnego akademickiego podręcznika n.t. układów cyfrowych.
Pierwsze co mi wpadło w rękę:
- z własnej pólki:
"Układy cyfrowe - Podstawy teoretyczne i metody syntezy", W.Traczyk, Seria EIT, WNT, Warszawa 1986, ISBN 83-204-0760-5
"Cyfrowe układy telekomunikacyjne", pr.zb. pod kier, Wł.Majewskiego i T.Łuby. WKiŁ 1986, ISBN 83-206-0600-4
Ta pozycja jest baaardzo matematyczna - myślę, że byłbyś zadowolony
- wydawnictw bieżących:
http://www.ed.put.poznan.pl/publikacje/ ... 12-6.shtml
Poszukaj też w internetowych bibliotekach uczelni technicznych (Wielkopolska Biblioteka Cyfrowa, Dolnośląska Biblioteka Cyfrowa, Biblioteka AGH, Biblioteka PW....) . Uczelnie udostępniają on-line coraz więcej publikacji - m.in. skryptów wydanych przez własne oficyny wydawnicze. Jeżeli poszperasz, to pewnie trafisz na jakiś skrypt do cyfrówki.
--
MDz
Pierwsze co mi wpadło w rękę:
- z własnej pólki:
"Układy cyfrowe - Podstawy teoretyczne i metody syntezy", W.Traczyk, Seria EIT, WNT, Warszawa 1986, ISBN 83-204-0760-5
"Cyfrowe układy telekomunikacyjne", pr.zb. pod kier, Wł.Majewskiego i T.Łuby. WKiŁ 1986, ISBN 83-206-0600-4
Ta pozycja jest baaardzo matematyczna - myślę, że byłbyś zadowolony
- wydawnictw bieżących:
http://www.ed.put.poznan.pl/publikacje/ ... 12-6.shtml
Poszukaj też w internetowych bibliotekach uczelni technicznych (Wielkopolska Biblioteka Cyfrowa, Dolnośląska Biblioteka Cyfrowa, Biblioteka AGH, Biblioteka PW....) . Uczelnie udostępniają on-line coraz więcej publikacji - m.in. skryptów wydanych przez własne oficyny wydawnicze. Jeżeli poszperasz, to pewnie trafisz na jakiś skrypt do cyfrówki.
--
MDz