Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięradioodtwarzacz clarion Clarion DXZ 368 RMP zwarcie na kablu
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
bylem z tym w serwisie i koles od rauz powiedzial 200zl . Ja sie go pytam jaka tam koncowka mocy jest a on ze nie wie bo takie naprawy sporadycznie robią i moze sprawdzic. Poczekałem 10 min , przyszedł i powtorzyl ze za 200zl to zrobi bo tam jest typowa koncowka clariona i ze oni zawsze mieli inne niz wszyscy i sa drogie. Nie chcial mi powiedziec jakie tam jest oznaczenie, powiedzial tylko ze nr katalogowy clariona.
Co o tym myslicie? Aż tyle to kosztuje czy gość chciał mnie naciągnąć?
Nie wiem co dalej z tym robić. Radio kosztowało 380zl i nie widzi mi sie naprawa za 200. Chyba sam je porozkrecam i sprawdze tą koncowke bo typ podejrzany mi sie wydał.
Nie wiem co dalej z tym robić. Radio kosztowało 380zl i nie widzi mi sie naprawa za 200. Chyba sam je porozkrecam i sprawdze tą koncowke bo typ podejrzany mi sie wydał.
Witam.bylem z tym w serwisie i koles od rauz powiedzial 200zl . Ja sie go pytam jaka tam koncowka mocy jest a on ze nie wie bo takie naprawy sporadycznie robią i moze sprawdzic. Poczekałem 10 min , przyszedł i powtorzyl ze za 200zl to zrobi bo tam jest typowa koncowka clariona i ze oni zawsze mieli inne niz wszyscy i sa drogie. Nie chcial mi powiedziec jakie tam jest oznaczenie, powiedzial tylko ze nr katalogowy clariona.
Nie... no przesadził chyba... Jak chcesz mogę Ci zaglądnąc do tego radia, każdy mnie zna na tym forum i nie jestem złodziejem.
A najlepiej to sprawdź sam to oznaczenie i daj znać a ja powiem Ci ile kosztowałaby naprawa.
Toshiba
TB2906HQ
0524GH11 (zamiast G moze tez byc 6 lub C nie widac wyraznie)
Takie sa napisy na tej kostce. A na tej mniejszej :
5D1
HA13166
[ Dodano: 28-10-2006, 10:24 ]
http://www.impelshop.com/?item=6890
znalazlem tu taki uklad za 75zł
TB2906HQ
0524GH11 (zamiast G moze tez byc 6 lub C nie widac wyraznie)
Takie sa napisy na tej kostce. A na tej mniejszej :
5D1
HA13166
[ Dodano: 28-10-2006, 10:24 ]
http://www.impelshop.com/?item=6890
znalazlem tu taki uklad za 75zł
No i jednak, to wynalazek... i nie da się go za bardzo podmienić na coś innego.
W Impelu kosztuje 75zł.
Ja bym jeszcze sprawdził dokładnie zasilanie tego scalaka i czy dostaje 5V na nóżkę MUTE (pin22)
75zł to chyba trochę drogo. Myślę, że jest też inne rowziązanie tyle, że będzie to wymagało wzmacniacza zewnętrzenego i pociągnięcie kabli z radia.
TDA8571 niewiele się różni patametrami a kosztuje 24zł Przeróbka nie jest bardzo skomplikowana.
Bo jak się domyślam, są pewnie wyjścia liniowe, ale tutaj powstaje problem, bo nie będzie regulacji poziomu głośności z radia.
Jeśli chcesz to podeslij mi to radio, ja sprawdzę czy na 100% ubiłeś kość. (po prostu oddasz mi za wywykę) Licz, że 9zł w jedną stronę priorytet.
P.S. Tak to jest z wynalazkami...
W Impelu kosztuje 75zł.
Ja bym jeszcze sprawdził dokładnie zasilanie tego scalaka i czy dostaje 5V na nóżkę MUTE (pin22)
75zł to chyba trochę drogo. Myślę, że jest też inne rowziązanie tyle, że będzie to wymagało wzmacniacza zewnętrzenego i pociągnięcie kabli z radia.
TDA8571 niewiele się różni patametrami a kosztuje 24zł Przeróbka nie jest bardzo skomplikowana.
Bo jak się domyślam, są pewnie wyjścia liniowe, ale tutaj powstaje problem, bo nie będzie regulacji poziomu głośności z radia.
Jeśli chcesz to podeslij mi to radio, ja sprawdzę czy na 100% ubiłeś kość. (po prostu oddasz mi za wywykę) Licz, że 9zł w jedną stronę priorytet.
P.S. Tak to jest z wynalazkami...