Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

radioodtwarzacz clarion Clarion DXZ 368 RMP zwarcie na kablu

moguai
-
-

Postautor: moguai » 28 paź 2006, o 08:22

bylem z tym w serwisie i koles od rauz powiedzial 200zl . Ja sie go pytam jaka tam koncowka mocy jest a on ze nie wie bo takie naprawy sporadycznie robią i moze sprawdzic. Poczekałem 10 min , przyszedł i powtorzyl ze za 200zl to zrobi bo tam jest typowa koncowka clariona i ze oni zawsze mieli inne niz wszyscy i sa drogie. Nie chcial mi powiedziec jakie tam jest oznaczenie, powiedzial tylko ze nr katalogowy clariona.
Co o tym myslicie? Aż tyle to kosztuje czy gość chciał mnie naciągnąć?
Nie wiem co dalej z tym robić. Radio kosztowało 380zl i nie widzi mi sie naprawa za 200. Chyba sam je porozkrecam i sprawdze tą koncowke bo typ podejrzany mi sie wydał.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 28 paź 2006, o 08:48

bylem z tym w serwisie i koles od rauz powiedzial 200zl . Ja sie go pytam jaka tam koncowka mocy jest a on ze nie wie bo takie naprawy sporadycznie robią i moze sprawdzic. Poczekałem 10 min , przyszedł i powtorzyl ze za 200zl to zrobi bo tam jest typowa koncowka clariona i ze oni zawsze mieli inne niz wszyscy i sa drogie. Nie chcial mi powiedziec jakie tam jest oznaczenie, powiedzial tylko ze nr katalogowy clariona.
Co o tym myslicie? Aż tyle to kosztuje czy gość chciał mnie naciągnąć?
Nie wiem co dalej z tym robić. Radio kosztowało 380zl i nie widzi mi sie naprawa za 200. Chyba sam je porozkrecam i sprawdze tą koncowke bo typ podejrzany mi sie wydał.
Witam.
Nie... no przesadził chyba... Jak chcesz mogę Ci zaglądnąc do tego radia, każdy mnie zna na tym forum i nie jestem złodziejem.
A najlepiej to sprawdź sam to oznaczenie i daj znać a ja powiem Ci ile kosztowałaby naprawa.

moguai
-
-

Postautor: moguai » 28 paź 2006, o 08:50

ok sprawdze i będzie wszystko jasne bo jesli faktycznie koncowka jest nietypowa to bedzie niewesolo. I nie musisz mnie przkeonywać, ze nie rkadniesz:) Wierze Ci:)

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 28 paź 2006, o 08:58

W takim razie, sprawdź i daj znać. Stawiam na TDATDA8571 bo wygląda bardzo podobnie, ale oczywiście moge się grubo mylić :) Układów w tej obudowie jest trochę.

moguai
-
-

Postautor: moguai » 28 paź 2006, o 10:20

Toshiba
TB2906HQ
0524GH11 (zamiast G moze tez byc 6 lub C nie widac wyraznie)

Takie sa napisy na tej kostce. A na tej mniejszej :
5D1
HA13166

[ Dodano: 28-10-2006, 10:24 ]
http://www.impelshop.com/?item=6890

znalazlem tu taki uklad za 75zł

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 28 paź 2006, o 10:33

No i jednak, to wynalazek... i nie da się go za bardzo podmienić na coś innego.
W Impelu kosztuje 75zł.

Ja bym jeszcze sprawdził dokładnie zasilanie tego scalaka i czy dostaje 5V na nóżkę MUTE (pin22)
75zł to chyba trochę drogo. Myślę, że jest też inne rowziązanie tyle, że będzie to wymagało wzmacniacza zewnętrzenego i pociągnięcie kabli z radia.
TDA8571 niewiele się różni patametrami a kosztuje 24zł Przeróbka nie jest bardzo skomplikowana.
Bo jak się domyślam, są pewnie wyjścia liniowe, ale tutaj powstaje problem, bo nie będzie regulacji poziomu głośności z radia.
Jeśli chcesz to podeslij mi to radio, ja sprawdzę czy na 100% ubiłeś kość. (po prostu oddasz mi za wywykę) Licz, że 9zł w jedną stronę priorytet.

P.S. Tak to jest z wynalazkami...

moguai
-
-

Postautor: moguai » 28 paź 2006, o 10:40

w sumie moglbym dac nawte te 75zl + wymiana i tak zebuy 100 wyslzo a nie 200 bo to juz gruba rpzesada..jeszcz ekoels mi kostki iso nie oddal i musze tam jechac teraz :/

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 28 paź 2006, o 10:44

w sumie moglbym dac nawte te 75zl + wymiana i tak zebuy 100 wyslzo a nie 200 bo to juz gruba rpzesada..jeszcz ekoels mi kostki iso nie oddal i musze tam jechac teraz :/
No chyba, że tak. Ale jak pisałem... lepiej sprawdzić czy ta kość w 100% jest uszkodzona...

moguai
-
-

Postautor: moguai » 28 paź 2006, o 11:57

przesle ci to w poniedzialek i zobaczysz... zewnetrznie kosc wyglada ok... zamkniete maja dzisiaj dlatego w poneidzialek znow musze tam jechac i odebrac tą kostkę bo koles nie dosc ze chcial mnie naciagnac to jeszcze zabral sobie okablowanie.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 28 paź 2006, o 12:00

przesle ci to w poniedzialek i zobaczysz... zewnetrznie kosc wyglada ok... zamkniete maja dzisiaj dlatego w poneidzialek znow musze tam jechac i odebrac tą kostkę bo koles nie dosc ze chcial mnie naciagnac to jeszcze zabral sobie okablowanie.
Ok. jak coś to odezwij się na PW.
Pozdrawiam.

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”