Witam.
Szukam takiego programu który nie musi współpracować np. z Outlook czy ThunderBird itp.
Po prostu pobiera sobie z serwera tylko info. że jest nowa wiadomośc i powiadamia mnie z ikonki np. w trayu (najlepiej).
Czy jest takie coś? Czy może zbyt wiele bym chciał?
Nigdy tego nie używałem, bo cały czas loguję się na poczcie home.pl z przeglądarki a z drugiej strony nie chcę korzystać ani z Outlook'a ani z innych programów pocztowych.
Za porady dzięki.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProgram powiadamiający o nowej poczcie - jaki?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Nie chcialbys za duzo... ale ubij, zapomnialem nazwy jednego takiego, z ktorego kozystalem kiedys... pobieral dodatkowo pierwsze x linii maila - liczac z naglowkiem - (mozna bylo zdecydowac czy wart tego), ponadto eliminowalo to grozbe pobrana jakiegos syfu. Sprobuje sie dowiedziec o jego nazwe i podam...
Btw. Dla ambitnych - takie cos to i samemu mozna by napisac.
Kod: Zaznacz cały
IdPOP31.Host := Edit1.Text;
IdPOP31.UserId := Edit2.Text;
IdPOP31.Password := Edit3.Text;
IdPOP31.Connect;
if(IdPOP31.CheckMessages <> 0) then
begin
MessageBoxA(0, 'Masz wiadomosc', 'Alert', MB_OK);
end;
IdPOP31.Disconnect;
Delphi + Indy POP3 client. Można dostosować wedle uznania.
No :) będę wdzięczny. Chodzi o to, że nigdy nie interesowałem się pisanem programów, programowaniem uC itp. ale chyba trzeba zacząć coś robić w tym kierunku, bo aż wstyd.Posiedzę dzisiaj nad tym i postaram się sklecić jakiś użyteczny programik.
[ Dodano: 28-10-2006, 10:46 ]
Hej! no znalazłem :) PopTray 3.2 Freeware.
ściągnij sobie np plugin do gg pobierający ci cały czas pocztę albo w ogóle power gg z całą masą pluginów oba dostępne na www.komunikatory.pl